NULL

Schoolgids

Schooljaar 2022 - 2023

Toptalent 

TopTalent is een traject binnen het Corlaer Corlaer dat met name gericht is op hoogbegaafde kinderen. Binnen het traject TopTalent krijgen deze leerlingen de kans om extra uitgedaagd te worden. TopTalent is geen aparte klas, want het onderwijsconcept op het Corlaer College sluit goed aan bij de behoefte van hoogbegaafde leerlingen. 

Bij het traject Toptalent kunnen leerlingen algemene bijeenkomsten bijwonen op het gebied van leren leren (executieve functies) en mindset (denkpatronen), maar ze kunnen ook extra ondersteuning krijgen. Als een leerling dreigt uit te vallen op één van deze onderdelen, is het ook mogelijk een intensief begeleidingstraject over de executieve functies of mindset te volgen. Bij Toptalent kunnen leerlingen op verschillende manieren extra uitdaging krijgen. Leerlingen kunnen meedoen met een bestaand project bijvoorbeeld programmeren of ze kunnen zelf een project bedenken. Ook volgen de leerlingen met TopTalent één keer per jaar gastcolleges op de Universiteit Utrecht. Ze kunnen meedoen met projecten bij onder andere de faculteit Engels en Wiskunde. In de bovenbouw kunnen ze meedoen met verschillende pre-university trajecten.

Bij Toptalent volgen leerlingen dus grotendeels het reguliere traject, maar ze mogen meerdere reguliere uren per week inwisselen voor TopTalent.

 

Terug naar overzicht