Expeditie Corlaer

Draag bij aan de wereld

Wil jij samen met een groep leerlingen uit verschillende opleidingen je inzetten voor een goed doel? Wil jij over de grens kijken of wil jij juist je eigen grenzen opzoeken op het gebied van een sportieve uitdaging? Dat kan allemaal bij Expeditie Corlaer.

Haal het beste uit jezelf

Zit je in leerjaar 3 en wil je meedoen met Expeditie Corlaer? Solliciteer dan voor een plek, want er zijn een beperkt aantal plekken. Leerlingen van alle richtingen kunnen meedoen met Expeditie Corlaer. Het is een prachtige kans om heel concreet met anderen samen te werken voor mensen in binnen- of buitenland. Expeditie Corlaer daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Je zet je eigen talenten en vaardigheden in voor een ander. Samen met je team zamel je geld in voor een goed doel. Vaak gaat het daarbij om een betere leefomgeving voor een specifieke groep mensen.

Leerlingen zijn naar Suriname, Burkina Faso, Oeganda, Peru, Zuid-Afrika, Taiwan, India en Roemenië gereisd. Ook werd er gefietst en gekanood voor het goede doel (Corlaer Cycling en Kikano). Afgelopen jaren waren er vanwege corona vooral expeditie in Europa.

Na de expeditie deel je je ervaringen met leeftijdsgenoten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je daarvan groeit: in je vaardigheden, maar ook in je maatschappelijke betrokkenheid. Zo leidt de expeditie ertoe dat je bewuster en duurzamer omgaat met de mensen en de wereld om je heen.

Draag bij aan de wereld

"Samen als team zette je een jaar lang allerlei acties op om een groot geldbedrag op te halen voor mensen die het minder hebben dan ons. Expeditie Corlaer was een ervaring voor het leven."

Olivier
Expeditie Benja 2018/2019

De teams van Expeditie Corlaer

In het schooljaar 2022/2023 zetten derdejaarsleerlingen zich in voor een maatschappelijk doel. Je inzetten voor een maatschappelijk doel vinden wij als school belangrijk, dus daarom gaan we ook dit schooljaar aan de slag met het expeditieonderwijs. De onderstaande teams zetten zich in voor een prachtig maatschappelijk doel.

Expeditie Afrika

De leerlingen van Expeditie Afrika gaan aan de slag voor het project van de stichting Mariette’s Child Care. Deze stichting vangt kinderen op in een kindertehuis en de stichting heeft een basisschool en middelbare school opgezet voor de kinderen in de omgeving. 

De leerlingen van Expeditie Afrika hebben afgelopen jaar flink de handen uit de mouwen gestoken en hebben op verschillende manieren geld opgehaald voor de stichting Mariette’s Child Care. Ze hebben een Sinterklaasactie, wijnproeverij, kantineverkoop, Sinterklaasfeest voor de Nijkerkse Gymnastiekvereniging Excelsior (pietengym) en een sponsorloop op een basisschool georganiseerd.

In Ghana gaan de leerlingen sportvelden en een begraafplaats opknappen voor stichting Mariette’s Child Care. Ook gaan ze zonnepanelen leggen. Expeditie Afrika is van dinsdag 11 tot vrijdag 21 april in Ghana.

Expeditie Corlaer Cycling

Corlaer Cycling zet zich dit schooljaar in voor Paulien van Deutekom Foundation. Deze foundation zamelt geld in voor onderzoek naar longkanker. We hopen dat we ontzettend veel geld op halen met onze sportieve prestatie! Wij gaan de Mont Ventoux beklimmen.

Dit schooljaar gaan we verschillende activiteiten organiseren om zo veel mogelijk geld op te halen voor ons goede doel. Je kunt ons helpen door een bijdrage over te maken naar NL 33 RABO 0347 869 009 t.n.v. Corlaer College Nijkerk. Graag onder vermelding van Corlaer Cycling.

Expeditie Europa

Expeditie Europa komt dit schooljaar in actie voor stichting Gain. Stichting Gain zet zich in voor de Roma in Roemenië. Deze stichting steunt de Roma met onderwijs, inkomenshulp en materiële hulp zoals goederen en voedsel.

De leerlingen van Expeditie Europa gaat helpen op een basisschool. Het expeditieteam gaat een kampterrein aanleggen om de Roma-kinderen een onderkomen te bieden. Ze leven nu in erbarmelijke omstandigheden op de vuilnisbelt.

Expeditie Surf Project

Expeditie Surfproject zet zich dit schooljaar in voor het goede doel: Het Surfproject. Het Surf Project is een organisatie die zich inzet voor kinderen met Down, Autisme en ADHD. Dit doen ze door de kinderen surflessen aan te bieden. De kinderen gaan dan surfen in een klein groepje waar ze zich op hun gemak voelen. De kleine teams worden begeleid door getrainde professionele vrijwilligers. De kinderen hebben heel veel plezier tijdens het surfen en het heeft een goede impact op de kinderen.

Expeditie Nepal

Dit schooljaar hebben de leerlingen van Expeditie Nepal veel acties georganiseerd om geld op te halen voor Stichting Tika. Stichting Tika is een Nederlandse stichting die zich inzet voor een verbetering van leefomstandigheden en ontwikkelmogelijkheden van kansarme kinderen in Nepal.

Expeditie Nepal is bijna klaar voor vertrek. Maandag 8 mei tot en met donderdag 18 mei gaan de leerlingen samen met twee coaches naar Nepal. In Nepal gaan ze bij verschillende projecten aan de slag. Je kunt Expeditie Nepal volgen via: Reisverslag Expeditie Nepal.

Corlaer Cycling, Expeditie Eén tegen eenzaamheid, Expeditie Move Your Feet, Surf Project, zeilen, Expeditie Sail 4 The Future
Expeditie Corlaer

Bekijk de website van Expeditie Corlaer

Ben je benieuwd wat de expeditieteams precies doen? Of wil je weten waarvoor de teams zich inzetten?

Website van Expeditie Corlaer