Expeditie Corlaer

Draag bij aan de wereld

Wil jij samen met een groep leerlingen uit verschillende opleidingen je inzetten voor een goed doel? Wil jij over de grens kijken of wil jij juist je eigen grenzen opzoeken op het gebied van een sportieve uitdaging? Dat kan allemaal bij Expeditie Corlaer.

Haal het beste uit jezelf

Zit je in leerjaar 3 en wil je meedoen met Expeditie Corlaer? Solliciteer dan voor een plek, want er zijn een beperkt aantal plekken. Leerlingen van alle richtingen kunnen meedoen met Expeditie Corlaer. Het is een prachtige kans om heel concreet met anderen samen te werken voor mensen in binnen- of buitenland. Expeditie Corlaer daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Je zet je eigen talenten en vaardigheden in voor een ander. Samen met je team zamel je geld in voor een goed doel. Vaak gaat het daarbij om een betere leefomgeving voor een specifieke groep mensen.

De afgelopen jaren zijn leerlingen naar Suriname, Burkina Faso, Oeganda, Peru, Zuid-Afrika, Taiwan, India en Roemenië gereisd. Ook werd er gefietst en gekanood voor het goede doel (Corlaer Cycling en Kikano). Afgelopen jaren waren er vanwege corona vooral expeditie in Europa. Na de expeditie deel je je ervaringen met leeftijdsgenoten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je daarvan groeit: in je vaardigheden, maar ook in je maatschappelijke betrokkenheid. Zo leidt de expeditie ertoe dat je bewuster en duurzamer omgaat met de mensen en de wereld om je heen.

Draag bij aan de wereld

"Samen als team zette je een jaar lang allerlei acties op om een groot geldbedrag op te halen voor mensen die het minder hebben dan ons. Expeditie Corlaer was een ervaring voor het leven."

Olivier
Expeditie Benja 2018/2019

De teams van Expeditie Corlaer

In het schooljaar 2021/2022 hebben leerlingen uit het derde leerjaar zich ingezet voor een maatschappelijk doel. Wel kreeg Expeditie Corlaer een andere vorm dan voorheen, want door de coronacrisis konden de expeditieteams niet afreizen naar verre landen zoals Peru of Vietnam. Gelukkig waren er genoeg goede doelen dichtbij waar onze leerlingen zich voor konden inzetten. Je inzetten voor een maatschappelijk doel vinden wij als school belangrijk, dus daarom gingen we ook afgelopen schooljaar aan de slag met het expeditieonderwijs. De onderstaande teams hebben zich ingezet voor een prachtig maatschappelijk doel. Natuurlijk hebben we altijd rekening gehouden met de maatregelen vanuit de overheid en de richtlijnen van het RIVM.

Expeditie Corlaer Cycling

Corlaer Cycling gaat zich dit schooljaar inzetten voor Villa Pardoes. We hopen dat we ontzettend veel geld op halen met onze sportieve prestatie! Wij gaan namelijk niet alleen maar fietsen maar beklimmen ook de Mont Ventoux. tijdens dit jaar zetten wij ons in met diverse activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen. U kunt ons helpen door uw bijdrage over te maken naar NL 33 RABO 0347 869 009 t.n.v. Corlaer College Nijkerk. Graag onder vermelding van Corlaer Cycling.

Expeditie Een tegen eenzaamheid

Wij zijn Expeditie Eén tegen eenzaamheid van het Corlaer College. Ons team bestaat uit vijf enthousiaste leerlingen en twee begeleiders. Wij zetten ons dit jaar in voor mensen (in het bijzonder ouderen) die eenzaam zijn. We willen dat ze weten dat er aan hen wordt gedacht.

Expeditie Move your feet

Wij zijn Expeditie Move Your Feet van het Corlaer College! Ons team bestaat uit twaalf leerlingen en twee coaches. Wij zetten ons in voor Kanjer Wens Nederland.

Kanjer Wens Nederland vervult wensen van kinderen met een ernstige ziekte of chronische aandoening. Kanjer Wens Nederlands geeft deze kinderen een fantastische dag, waarin een aantal wensen van het kind vervuld wordt. Om deze dagen te organiseren is geld nodig. Daarom halen wij geld op voor Kanjer Wens Nederland, zodat er nog veel wensdagen voor kinderen georganiseerd kunnen worden!

Expeditie Surf Project

Surfen is een stoere sport met een positief imago, waar kinderen met down, autisme en ADHD gewoonlijk niet snel mee in aanraking komen. Het Surf Project maakt dit wel mogelijk in een positieve, veilige en aangepaste omgeving. Een intense ervaring die een positieve invloed heeft op de levenskwaliteit van deze kinderen.

Expeditie Sail 4 The Future

Corlaer Cycling, Expeditie Eén tegen eenzaamheid, Expeditie Move Your Feet, Surf Project, zeilen, Expeditie Sail 4 The Future
Expeditie Corlaer

Bekijk de website van Expeditie Corlaer

Ben je benieuwd wat de expeditieteams precies doen? Of wil je weten waarvoor de teams in de afgelopen 10 jaar zich voor hebben ingezet?

Website van Expeditie Corlaer