Aanmelden

Leuk dat jij je wilt aanmelden voor het Corlaer College

De aanmeldperiode voor het aankomend schooljaar is inmiddels afgesloten. Tijdens de centrale aanmeldweek van maandag 25 tot en met zondag 31 maart was het mogelijk om uw kind bij ons aan te melden. Op dit moment is het aanmeldportaal gesloten. Mocht u nog interesse hebben in inschrijving, verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de basisschool van uw kind om de beschikbare mogelijkheden te bespreken. Wij danken u voor uw interesse in onze school.

Instructie voor aanmelden

Voordat je het aanmeldformulier invult, moet je eerst een account aanmaken. Bekijk hieronder het stappenplan:

  1. Klik op de aanmeldlink en klikĀ op de knop ‘Inloggen of registreren’.
  2. Maak een nieuw account aan door te klikken op: Registreer hier.
  3. Maak een account aan en bevestig de inschrijving via de e-mail.
  4. Log in en selecteer het Corlaer College en doorloop de vereiste stappen.
  5. Na het voltooien van de inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging.
Instructievideo

Hulp nodig bij het aanmelden?

Als het niet mogelijk is om je kind aan te melden voor het Corlaer College, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Leerjaar 2 of hoger

Aanmelden

Wil je instromen in leerjaar 2 of hoger? Neem dan contact op met de betreffende afdelingsleider. Je kunt bellen naar: 033 2456434 of stuur een e-mail naar:

 

info@corlaercollege.nl
Toelating

Wanneer word je toegelaten?

Meld je zoon of dochter tijdens de centrale aanmeldweek aan bij het Corlaer College. Daarna beoordeelt de toelatingscommissie de aanmelding. Deze commissie informeert bij jouw basisschool welk schooladvies je kind heeft gekregen. Wij houden ook rekening met de wensen van je kind en de ouders. Natuurlijk bekijken we of het Corlaer College kan voldoen aan de ondersteuning die je kind extra nodig heeft, want wij willen natuurlijk dat je kind op een passende plek op school terechtkomt.

Procedure

Procedure aanmelding en inschrijving

In Amersfoort is er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats op de middelbare scholen. Om ongewenste fluctuaties te voorkomen is afgesproken dat de scholen niet meer leerlingen toelaten dan waarvoor er ruimte is in de school. Lees de procedure Aanmelding en inschrijving voor schooljaar 2024-2025 van het Corlaer College.

 

Procedure aanmelding en inschrijving
Starten op school

Je klasgenoten leren kennen

Als je je hebt aangemeld voor het Corlaer College, ontmoet je voor de zomervakantie al je nieuwe mentor en toekomstige klasgenoten. Tijdens die avond vertellen we je meteen wat je kunt verwachten van het nieuwe schooljaar. Zo weet je precies waar je aan toe bent en heb je je klasgenoten al gezien. Je ouders mogen ook mee!

Introductieweek

De eerste week van het nieuwe schooljaar start met een introductieweek op het Corlaer College. Tijdens deze week ontvang je je chromebook en leer je daarop te werken. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd om je klasgenoten beter te leren kennen. Misschien vind je het een beetje spannend, maar het wordt vooral een ontzettend leuke week!

Brugklaskamp

Net voor de herfstvakantie ga je op brugklaskamp. Je hebt je klasgenoten al een beetje leren kennen, maar na dit kamp ken je ze pas echt goed! Tijdens deze dagen ga je samen leuke activiteiten doen, zoals puzzeltochten, zwemmen en natuurlijk een gezellige discoavond.

12 juni 2023

Update zij-instroom

Als je later in het schooljaar wilt instromen, is het belangrijk om te weten of er nog plaats is in de klas. Op dit moment verwachten we geen grote wijzigingen meer. Voor het schooljaar 2023-2024 hebben we nog beschikbare plaatsen in de onderstaande klassen. De definitieve beschikbaarheid van beschikbare plaatsen in een leerjaar wordt pas bekendgemaakt na de overgangsvergaderingen aan het einde van het schooljaar.

Beschikbare plaatsen vmbo

BK1: wel plek
SPK1: wel plek
SPB1: wel plek
SPT1: wel plek
TN1: wel plek
TH1: wel plek
K2: wel plek
SPK2: geen plek
SPB2: geen plek
SPT2: geen plek
TN2: geen plek
T2: geen plek
B3: geen plek
K3: geen plek
T3: geen plek
B4: geen plek
K4: geen plek
T4: geen plek

Beschikbare plaatsen havo/atheneum

AH1: wel plek
A1: geen plek
H2: geen plek
A2: geen plek
A3: geen plek
H3: geen plek
A4: geen plek
H4: geen plek
H5: geen plek
A5: geen plek
A6: geen plek