Aanmelden

Leuk dat jij je wilt aanmelden voor het Corlaer College

Het Corlaer College is een brede middelbare school voor vmbo, havo en atheneum. Je kunt bij ons makkelijk doorstromen naar een ander niveau zonder van school te wisselen. De aanmelding voor onze school verloopt via de basisschool.

  1. Je ontvangt van je juf of meester het aanmeldformulier van het Corlaer College of download het aanmeldformulier vanaf deze pagina.
  2. Vul het aanmeldformulier in en laat het ondertekenen door je ouders.
  3. Lever het aanmeldformulier in op je basisschool. Je juf of meester zorgt ervoor dat wij je aanmelding ontvangen.
  4. Je kunt je tot 1 april aanmelden.
Aanmeldformulier voor de brugklas
Toelating

Wanneer word je toegelaten?

Je wordt op onze school toegelaten als het aanmeldformulier (ingevuld en ondertekend door je ouders/verzorgers) vóór 1 april bij ons binnen is. Daarna beoordeelt de toelatingscommissie je aanmelding. Deze commissie informeert bij jouw basisschool welk schooladvies jij hebt gekregen. Wij houden ook rekening met jouw wensen en de wensen van je ouders. En natuurlijk bekijken we of het Corlaer College kan voldoen aan de ondersteuning die je extra nodig hebt. Want wij willen natuurlijk dat jij op een passende plek op school terecht komt.

Starten op school

Je klasgenoten leren kennen

Als jij je hebt aangemeld voor het Corlaer College, dan ontmoet je voor de zomervakantie al je toekomstige klasgenoten. In juni kom je samen met je ouders een avond naar het Corlaer College en krijg je informatie over het nieuwe schooljaar. Op die manier weet jij precies waar je aan toe bent en heb jij je klasgenoten al ontmoet.

Introductieweek

Je eerste week van het nieuwe schooljaar begint met een introductieweek op het Corlaer College. Deze week krijg je je chromebook en leer je daar op te werken. En er worden activiteiten gedaan om je klasgenoten beter te leren kennen. Een hele spannende week, maar vooral een hele leuke week.

Brugklaskamp

Als het bijna herfstvakantie is, ga je op brugklaskamp. Je kent je klasgenoten al een beetje en na dit kamp ken je ze helemaal goed! Je gaat de hele week leuke dingen doen, denk aan puzzeltochten, zwemmen en natuurlijk een discoavond.

Leerjaar 2 of hoger

Aanmelden

Wil je instromen in leerjaar 2 of hoger? Neem dan contact op met de betreffende afdelingsleider. Je kunt bellen naar: 033 2456434 of stuur een e-mail naar:

info@corlaercollege.nl
Procedure

Procedure aanmelding en inschrijving

In Amersfoort is er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats op de middelbare scholen. Om ongewenste fluctuaties te voorkomen is afgesproken dat de scholen niet meer leerlingen toelaten dan waarvoor er ruimte is in de school. Lees de procedure aanmelding en inschrijving voor schooljaar 2023-2024 van het Corlaer College.

Procedure aanmelding en inschrijving

Vragen?

Heb je nog vragen over de aanmelding? Laat het ons gerust weten. Stel hieronder je vraag.