Corlaer College

Aanmelden

Leuk dat jij je wilt aanmelden voor het Corlaer College. Je bent van harte welkom op het Corlaer.

Hoe aanmelden

Hoe kun jij je aanmelden?

  1. Je ontvangt van je juf of meester het aanmeldformulier van het Corlaer College of download het aanmeldformulier vanaf deze pagina.
  2. Vul het aanmeldformulier in en laat het ondertekenen door je ouders.
  3. Lever het aanmeldformulier in op je basisschool. Je juf of meester zorgt ervoor dat wij je aanmelding ontvangen.
  4. Je kunt je tot 1 april aanmelden.

Download hier het aanmeldformulier voor de brugklas

Toelating

Wanneer word je toegelaten?

Je wordt op onze school toegelaten als het aanmeldformulier (ingevuld en ondertekend door je ouders/verzorgers) vóór 1 april bij ons binnen is. Daarna beoordeelt de toelatingscommissie je aanmelding. Deze commissie informeert bij jouw basisschool welk schooladvies jij hebt gekregen. Wij houden ook rekening met jouw wensen en de wensen van je ouders. En natuurlijk bekijken we of het Corlaer College kan voldoen aan de ondersteuning die je extra nodig hebt. Want wij willen natuurlijk dat jij op een passende plek op school terecht komt.

Wil je instromen in jaar 2 of hoger? Dan gelden de wettelijke vereisten, bijvoorbeeld een overgangsbewijs.

Starten op school

Starten op het Corlaer

Als jij je hebt aangemeld voor het Corlaer College, dan ontmoet je voor de zomervakantie al je toekomstige klasgenoten. In juni kom je samen met je ouders een avond naar het Corlaer College en krijg je informatie over het nieuwe schooljaar. Op die manier weet jij precies waar je aan toe bent en heb jij je klasgenoten al ontmoet.

Je eerste week van het nieuwe schooljaar begint met een introductieweek op het Corlaer College. Deze week krijg je je chromebook en leer je daar op te werken. En er worden activiteiten gedaan om je klasgenoten beter te leren kennen. Een hele spannende week, maar vooral een hele leuke week.

Als het bijna herfstvakantie is, ga je op brugklaskamp. Je kent je klasgenoten al een beetje en na dit kamp ken je ze helemaal goed! Je gaat de hele week leuke dingen doen, denk aan puzzeltochten, zwemmen en natuurlijk een discoavond.

Leerjaar 2 of hoger

Aanmelden voor leerjaar 2 of hoger

Wil je instromen in leerjaar 2 of hoger? Neem dan contact op met de betreffende afdelingsleider. Je kunt bellen naar: 033 2456434 of stuur een e-mail naar: info@corlaercollege.nl.

Procedure

Procedure aanmelding en inschrijving

In Amersfoort is er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats op de middelbare scholen. Om ongewenste fluctuaties te voorkomen is afgesproken dat de scholen niet meer leerlingen toelaten dan waarvoor er ruimte is in de school. Lees de procedure aanmelding en inschrijving voor schooljaar 2021-2022 van het Corlaer College.

Het Corlaer College

Het Corlaer College is een christelijke school waar aandacht is voor elke leerling. Elke leerling wordt gezien en krijgt de kans om te groeien. Op het Corlaer College sta je er niet alleen voor. Onze docenten ontvangen je met open armen. We geven je een warme en prettige plek waar jij je thuis voelt. Een plek om plezierig te leren. Je bent welkom op onze school, dus goed dat jij er bent!

Wat wij belangrijk vinden als school hebben we geformuleerd in drie kernwaarden. Lees hier meer over onze kernwaarden en onze christelijke identiteit.

Vragen

Heb je nog vragen? Laat het ons weten!

Stuur een e-mail naar info@corlaercollege.nl of bel 033 2456434.