NULL

Schoolgids

Schooljaar 2024 - 2025

Verzuim- en verlofaanvragen 

Als een leerling om een andere reden dan ziekte lessen wil verzuimen, dienen ouders/verzorgers vooraf toestemming vragen.

Aanvraag voor kort verzuim

Kort verzuim, zoals een bezoek aan de dokter of tandarts, kan worden aangevraagd via een witte kaart. Deze kaart kan worden opgehaald in het LeerlingPunt. Je kunt ook een e-mail sturen naar het LeerlingPunt (leerlingpunt@corlaercollege.nl).

Bij leerlingen onder de 18 jaar dient het verzuim te worden gemeld door de ouder/verzorger. Het is belangrijk dat het korte verzuim vooraf wordt gemeld. Meldingen achteraf worden alleen bij hoge uitzondering verwerkt.

Aanvraag voor bijzonder verlof (kort en lang)

Bijzonder verlof dient ruim van tevoren door de ouder(s)/verzorger(s) schriftelijk en beargumenteerd bij het LeerlingPunt worden aangevraagd. De aanvraag wordt uitsluitend gehonoreerd als het voldoet aan de eisen van de Wet op de Leerplicht.

Voor het aanvragen van bijzonder verlof kun je een verlofaanvraagformulier ophalen bij het LeerlingPunt of het formulier hier downloaden. De verwerking van deze aanvragen vraagt tijd, daarom verzoeken we u om de aanvraag 10 werkdagen van tevoren in te dienen bij het LeerlingPunt. Noteer al uw kinderen van het Corlaer College op één formulier, ook als zij bij verschillende onderwijsrichtingen zijn ingeschreven.

Het is niet toegestaan om zonder toestemming één of meerdere uren vrij te nemen. Het niet voldoen aan de verplichting om absenties schriftelijk te verantwoorden, kan leiden tot disciplinaire maatregelen. Het ministerie van onderwijs staat niet toe om van het vakantierooster af te wijken. Het Corlaer College kan daarom niet ingaan op verzoeken voor een vervroegde of verlengde vakantie. De school is verplicht om eventueel ‘luxeverzuim’ bij de consulent leerrecht (de nieuwe benaming voor leerplichtambtenaar).

Verlofaanvraagformulier Verzuimprotocol

 

Terug naar overzicht