NULL

Schoolgids

Schooljaar 2022 - 2023

Reisweken

Leerlingen van het vmbo gaan in het derde leerjaar op reisweek. De leerlingen van havo kunnen in het vierde leerjaar kiezen uit een reisweek of uitwisseling. De leerlingen van atheneum gaan in het vierde leerjaar op reisweek en in het vijfde leerjaar op uitwisseling.

Tijdens een reisweek ga je een week op reis naar bijvoorbeeld Berlijn of Normandië. Tijdens een uitwisseling woont een leerling een week in een ander land en verblijft bij een gastgezin. Verderop in het jaar komen de buitenlandse leerlingen een week naar Nederland, dat noemen we de terugkomweek. Zij verblijven bij de Corlaer-leerlingen thuis die mee zijn geweest op uitwisseling.  Op die manier leren de leerlingen de cultuur van een ander land en de taal Engels goed kennen.

Helaas hebben we niet alles in de hand en kan corona roet in het eten gooien. Bij een nieuwe coronagolf gaan we op zoek naar een alternatief programma. We kunnen hiervoor een deel van de ouderbijdrage van de reisweken inzetten. Als de reisweken doorgaan, gaan we ervan uit dat elke leerling meegaat. 

Kosten reisweken en uitwisseling

Kosten reisweken vmbo

Reisweken vmbo
Reisweken buitenland (verschillende bestemmingen)Vmbo leerjaar 3€350,-
Corlaer KampVmbo leerjaar 3€55,-

Kosten reisweken en uitwisseling havo

Reisweken en uitwisselingen havo
Reisweek Berlijn of PraagHavo leerjaar 4€425,-
Uitwisseling Huesca (Spanje)/ Budrio (Italië)Havo leerjaar 4€475,-

Als een leerling door persoonlijke omstandigheden niet mee kan op reisweek of uitwisseling, dan is er een thuisblijfprogramma. De leerling is dan grotendeels op school. De kosten hiervoor zijn €50,- tot €75,-. Voor het thuisblijfprogramma is er altijd toestemming van de afdelingsleider nodig.

Kosten reisweken en uitwisseling atheneum

Reisweken en uitwisselingen atheneum
Reisweek Normandië (Frankrijk)Atheneum leerjaar 4€325,-
Uitwisseling Valencia/Burriana (Spanje)Atheneum leerjaar 5€475,-

Als een leerling door persoonlijke omstandigheden in het vierde leerjaar niet mee kan op reisweek en/of in het vijfde leerjaar niet mee kan op uitwisseling, dan is er een thuisblijfprogramma. De leerling is dan grotendeels op school. De kosten hiervoor zijn €50,- tot €75,-. Voor het thuisblijfprogramma is er altijd toestemming van de afdelingsleider nodig. Kan een leerling door persoonlijke omstandigheden niet meedoen met een uitwisseling, maar wil hij of zij wel meedoen met de excursies tijdens de terugkomweek? Dan zijn de kosten daarvoor €100,-.

Kosten buitenschools (geen verplichte deelname)

Reisweken buitenschools
Uitwisseling India (geen verplichte deelname)Havo leerjaar 3 en 4, atheneum leerjaar 3, 4 en 5€725,-
Terug naar overzicht