NULL

Schoolgids

Schooljaar 2022 - 2023

Voorwoord van de rector

Goed dat jij er bent!

Onderwijs is in de basis een voorbereiding op de toekomst. Op het Corlaer College vinden wij het belangrijk om onze leerlingen, de burgers van morgen, voor te bereiden op hun maatschappelijke toekomst. Dit gaat verder dan de voorbereiding op het werkzame leven. Wij gunnen elke leerling een waardevolle toekomst. Daar werken we elke dag aan!

Hoe doen wij dat?

Het begint altijd met elk kind zich meer dan welkom te laten voelen. Onze medewerkers ontvangen de leerlingen met open armen en daarmee wordt de school een warme en prettige plek waar je je thuis voelt. Een plek om plezierig te leren. Dit kwam ook naar voren uit een onderzoek dat de school heeft laten uitvoeren. Het Corlaer College is meer dan gemiddeld in staat om een kind ècht te zien. De docenten die allemaal zijn opgeleid als coach, zijn enorm betrokken bij hun leerlingen. Omdat de leerlingen deze oprechte belangstelling voelen, komen ze uiteindelijk beter tot leren. Dat is waarin wij geloven. Niet voor niets is onze slogan: Goed dat jij er bent! 

Omdat de leerlingen deze oprechte belangstelling voelen, komen ze uiteindelijk beter tot leren. Dat is waarin wij geloven.
- Lonneke Hosmar Rector

Het nieuwe schooljaar

Wij kijken uit naar dit nieuwe schooljaar. In deze schoolgids kunt u lezen hoe het schooljaar 2022/2023 eruitziet. Gedurende de afgelopen schooljaren tijdens de coronacrisis is een aantal zaken anders verlopen dan we gewend zijn. Wij hebben ons onderwijs steeds zo goed mogelijk aangepast aan de meest recente ontwikkelingen rondom het coronavirus. Op het moment van schrijven (voorjaar 2022) is het virus onder controle en kan het onderwijs en alle bijbehorende activiteiten gelukkig doorgang vinden. Wij hopen uiteraard van harte dat dit zo mag blijven voor onze leerlingen. 

Heeft u een vraag of opmerking, laat het ons weten! Wij gaan graag het gesprek aan. Wij wensen uw zoon of dochter een heel fijn schooljaar toe.

Hartelijke groet,

Lonneke Hosmar en Helga van de Gronden, rector

Terug naar overzicht