NULL

Schoolgids

Schooljaar 2022 - 2023

Christelijke identiteit

Het Corlaer College is een christelijke school waar elke leerling wordt gezien en de kans krijgt om te groeien. We geven onze leerlingen een warme en prettige plek waar zij zich thuis voelen. Een plek om plezierig te leren. Je bent welkom op onze school, dus goed dat jij er bent!

Het Corlaer College heeft een christelijke grondslag die je terugziet in de praktijk van alledag. De basis van ons handelen is het woord van God. Vanuit het christelijk geloof beseffen we dat we niet alleen voor onszelf leven, maar ook van betekenis zijn voor anderen. 

We vormen samen een gemeenschap. Iedereen is waardevol en iedereen is welkom. We zien elkaar staan waardoor we tot ons recht komen. We helpen elkaar en gunnen elkaar dat het goed gaat. 

In ontmoetingen pakken we regelmatig een moment om ons te bezinnen, om na te denken over van waaruit we de dingen doen. Zo zie je onze christelijke identiteit terug in de sfeer op school en de manier waarop we met elkaar omgaan. Vanuit ons geloof voelen wij ons betrokken bij maatschappelijke thema’s: in de buurt en in de wijde wereld. 

Brede school voor ieder kind

Het Corlaer College is een brede middelbare school voor vmbo, havo en atheneum. Je kunt bij ons makkelijk doorstromen naar een ander niveau zonder van school te hoeven wisselen. Doordat de school is opgedeeld in kleinere afdelingen kunnen wij kleinschaligheid garanderen. Leerlingen leren snel de weg kennen in onze school en kennen de docenten bij naam. Onze school is gevestigd in Nijkerk, maar uit de wijde omgeving komen leerlingen naar onze school, bijvoorbeeld uit Amersfoort Vathorst, Nijkerkerveen of Hoevelaken.

Terug naar overzicht