NULL

Schoolgids

Schooljaar 2023 - 2024

Wetenschapsoriëntatie 

Op het atheneum wordt veel aandacht besteed aan vaardigheden die leerlingen in de toekomst nodig hebben op de universiteit. In het eerste en tweede leerjaar krijgen leerlingen les in Wetenschap & Technologie. Ze maken kennis met de wereld van technologie en wetenschap (alfa, bèta en gamma) en ontwikkelen een open en onderzoekende houding. Deze kwaliteiten heb je straks nodig op de universiteit. Leerlingen leren intensief wetenschappelijk werken en denken, doen wetenschappelijk onderzoek, interpreteren onderzoeksresultaten, werken samen met wetenschappers en studenten van universiteiten. Op die manier ontdekken ze waar hun interesses en talenten liggen. In het derde leerjaar en de bovenbouw wordt er aandacht besteed aan onderzoeksvaardigheden. In de bovenbouw is er een onderzoekslijn opgezet om leerlingen voor te bereiden op het maken van een profielwerkstuk. 

Het Corlaer College is aangesloten bij de WON-Akademie: een landelijk netwerk van middelbare scholen en universiteiten dat zich inzet voor pre-wetenschappelijk onderwijs.

Aandacht voor technologie

Op de havo krijgen leerlingen in het eerste en tweede leerjaar het vak Technologie. Hier maken leerlingen kennis met ontwerpprocessen en technische processen. Ze leren wat er komt kijken bij het ontwikkelen van nieuwe producten en krijgen zo alvast een basis voor hun vervolgstudie op het hbo.

Terug naar overzicht