NULL

Schoolgids

Schooljaar 2023 - 2024

Internationalisering 

Internationalisering neemt een belangrijke plek in binnen ons onderwijs. In de onderbouw worden online uitwisselingsprojecten georganiseerd bij de moderne vreemde talen Engels, Frans en Duits. Onze leerlingen communiceren via brieven, e-mails en/of video’s met leerlingen uit het buitenland, die Engels, Duits of Frans spreken. Daarnaast gaan de leerlingen ook een dag naar Duitsland.

In de bovenbouw gaan de leerlingen op reis naar het buitenland. Leerlingen van het atheneum gaan in het vijfde leerjaar op uitwisseling naar Spanje. Leerlingen van de havo hebben in het vierde leerjaar de keuze uit een reisweek of een uitwisseling. Ze kunnen deelnemen aan een reisweek naar Berlijn of Praag, of ze kunnen deelnemen aan een uitwisseling naar Spanje. Er zijn verschillende bestemmingen beschikbaar voor een uitwisseling in Spanje.

Van alle leerlingen wordt verwacht dat ze deelnemen aan alle internationaliseringsactiviteiten, inclusief de reisweek of uitwisseling met buitenlandse leerlingen.

Wat houdt een uitwisseling in?

Tijdens een uitwisseling verblijft een leerling een week in een ander land en woont bij een gastgezin. De buitenlandse leerlingen komen een week naar Nederland, wat we de terugkomweek noemen. Zij verblijven bij de leerlingen van het Corlaer College die hebben deelgenomen aan de uitwisseling. Op die manier leren de leerlingen de cultuur van een ander land goed kennen en verbeteren ze hun Engelse taalvaardigheid.

Terug naar overzicht