NULL

Schoolgids

Schooljaar 2023 - 2024

Sportklas 

Leerlingen van vmbo-basis, -kader en -tl hebben de mogelijkheid om te kiezen voor de sportklas. In leerjaar 1 en 2 krijgen ze naast de reguliere vakken zes lesuren per week lichamelijke opvoeding in plaats van drie lesuren. De sportklas legt de nadruk op bewegen, samenwerken, leidinggeven en organiseren. Er worden regelmatig sportieve excursies georganiseerd. Om deel te kunnen nemen aan de sportklas, is er vooraf een sporttest vereist.

Lichamelijke opvoeding 2 (LO2)

Na de sportklas hebben leerlingen van vmbo-tl de mogelijkheid om in het derde en vierde jaar te kiezen voor LO2 oftewel Lichamelijke opvoeding 2. Tijdens deze lessen wordt dieper ingegaan op verschillende onderwerpen van lichamelijke opvoeding. Daarnaast krijgen de leerlingen meer verantwoordelijkheden. Het vak LO2 is een combinatie van zowel theorie als praktijk. Onderwerpen als EHBO, les- en leidinggeven, kennismaken met nieuwe sporten en het verbeteren van vaardigheden aan de hand van kijkwijzer of videobeelden komen aan bod. Tevens maakt het stagelopen bij een sportclub of vereniging deel uit van het lesprogramma.

LO2 is een examenvak, wat betekent dat leerlingen naast hun andere vakken ook een examen LO2 afleggen. Leerlingen die slagen voor het vak LO2 hebben een goede basis voor een vervolgstudie aan het mbo binnen de sportopleidingen.

Terug naar overzicht