NULL

Schoolgids

Schooljaar 2023 - 2024

Vmbo theoretische leerweg

Bovenbouw 

In leerjaar 3 en 4 werken de leerlingen toe naar het eindexamen. Naast een duidelijke structuur met controle en regelmaat bieden we geleidelijk aan meer keuzevrijheid aan. Leerlingen krijgen steeds vaker de mogelijkheid om de regie te nemen over wat ze willen leren en maken. Bij Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) helpen we leerlingen bij het maken van een keuze voor een passende vervolgopleiding. Vanaf leerjaar 3 kunnen de meer praktisch ingestelde leerlingen kiezen voor het vak Dienstverlening & Producten (D&P), waarin de nadruk ligt op technologie en praktische vaardigheden.

Stage 

Stage is een goede manier om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat. In leerjaar 3 van vmbo-tl hebben leerlingen een beroepsoriënterende stage van vijf dagen.

Versneld examen 

In leerjaar 3 kunnen leerlingen versneld examen doen. Leerlingen die sterk zijn in Nederlands, Engels of wiskunde kunnen dat vak aan het einde van leerjaar 3 afsluiten. Op die manier hebben leerlingen in leerjaar 4 meer tijd en ruimte om aan de andere vakken te werken.

Terug naar overzicht