NULL

Schoolgids

Schooljaar 2022 - 2023

Goed dat jij er bent!

Het vmbo

Door een gestructureerde en persoonlijke aanpak biedt het vmbo breed kansen aan alle leerlingen, van basisberoepsgericht met leerwegondersteuning tot theoretische leerweg. Alles is aanwezig binnen de school. Wij helpen je graag om het maximale uit jezelf te halen, ieder op zijn eigen niveau.

Vmbo is de afkorting van voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. De opleiding duurt vier jaar. In die tijd krijgen leerlingen op het Corlaer College veel bagage mee, zowel theoretisch als praktisch. Het onderwijs van het vmbo sluit goed aan op alle sectoren en niveaus van het middelbaar beroepsonderwijs oftewel het mbo.

Theoretische leerweg

Vmbo-tl

De theoretische leerweg is een algemeen vormende, theoretische opleiding. Deze leerweg bestaat in het examenjaar uit zes of zeven algemene vakken, vergelijkbaar met het hoogste niveau van de vroegere mavo.

Vmbo-tl geeft toegang tot het hoogste niveau van het middelbaar beroepsonderwijs. Onder bepaalde voorwaarden kan de leerling overstappen naar de vierde klas van de havo. Leerlingen die daarvoor in aanmerking komen, krijgen vanaf einde leerjaar 3 een tl+ traject aangeboden. Dit maakt de overstap naar havo makkelijker en beter.

 

Terug naar overzicht