NULL

Schoolgids

Schooljaar 2022 - 2023

Sportklas 

Leerlingen van vmbo-basis, -kader en -tl kunnen kiezen voor de sportklas. In leerjaar 1 en 2 krijgen zij naast de gewone vakken zes lesuren per week lichamelijke opvoeding in plaats van drie lesuren. Er is veel aandacht voor bewegen, samenwerken, leidinggeven en organiseren. Er worden regelmatig sportactieve excursies georganiseerd. Om mee te mogen doen met de sportklas is er vooraf een sporttest.

Lichamelijke opvoeding 2 (LO2)

Na de sportklas kunnen leerlingen van vmbo-tl in het derde en vierde jaar kiezen voor LO2 oftewel Lichamelijke opvoeding 2. Tijdens de lessen wordt er dieper ingegaan op de onderwerpen van lichamelijke opvoeding. Ook krijgen de leerlingen meer verantwoordelijkheden. Het vak LO2 is een combinatie van theorie en praktijk. Denk aan EHBO, les- en leidinggeven, kennismaken met vernieuwende sporten en vaardigheden verbeteren aan de hand van kijkwijzer of videobeelden. Stagelopen bij een club of vereniging is onderdeel van het lesprogramma.

LO2 is een examenvak. Leerlingen die voor dit vak kiezen, hebben dus naast hun andere vakken een extra examen LO2. Leerlingen die slagen voor LO2 hoeven geen toelatingstest te doen voor een mbo-sportopleiding, wat natuurlijk een groot voordeel is.

Terug naar overzicht