NULL

Schoolgids

Schooljaar 2024 - 2025

Wetenschap en technologie

Binnen havo en atheneum besteden we veel aandacht aan vaardigheden die leerlingen nodig zullen hebben op het hbo en de universiteit. In de onderbouw krijgen havoleerlingen het vak Technologie, de atheneumleerlingen krijgen het vak Wetenschap & Technologie. Ze maken kennis met de wereld van technologie en wetenschap en ontwikkelen een open en onderzoekende houding.

Technologie op de havo

Binnen het vak Technologie komen de idee├źn van de leerlingen tot leven. Ze ontwerpen bijvoorbeeld hun eigen meubels voor hun droomhuis en zien ze tot leven komen met de 3D-printer. Of ze bedenken een eigen game in het programma Scratch. Technologie is onmisbaar. Of het nu gaat om het programmeren van een game, website of robot, of het repareren van een lekke band of begrijpen hoe een lamp werkt, je leert het allemaal bij het vak technologie.

Wetenschap & Technologie op het atheneum

Binnen het vak Wetenschap & Technologie worden de leerlingen uitgedaagd om kritisch na te denken over allerlei onderwerpen. Hoe kun je je droomhuis duurzaam maken? Wat is dierenwelzijn en wat is jouw oplossing daarvoor? Hoe test je of multitasken echt of een mythe is? Ze leren hoe je verschillende onderzoeksmethoden het beste kunt toepassen.

Onderzoeksvaardigheden

In het derde leerjaar en de bovenbouw van het atheneum wordt er aandacht besteed aan onderzoeksvaardigheden. Om leerlingen goed voor te bereiden op het profielwerkstuk is er een onderzoekslijn opgezet in de bovenbouw.

 

Aandacht voor technologie

Op de havo krijgen leerlingen in het eerste en tweede leerjaar het vak Technologie. Hier maken leerlingen kennis met ontwerpprocessen en technische processen. Ze leren wat er komt kijken bij het ontwikkelen van nieuwe producten en krijgen zo alvast een basis voor hun vervolgstudie op het hbo.

Terug naar overzicht