NULL

Schoolgids

Schooljaar 2024 - 2025

Internationalisering 

Internationalisering neemt een belangrijke plek in binnen ons onderwijs. In de onderbouw organiseren we online uitwisselingsprojecten bij de moderne vreemde talen Engels, Frans en Duits. Onze leerlingen communiceren via brieven, e-mails en/of video’s met leerlingen uit het buitenland die deze talen spreken.

In leerjaar 3 gaan alle leerlingen op een 24-uurs reis. In de afgelopen jaren zijn deze reizen naar Parijs en Berlijn geweest. In de bovenbouw gaan de leerlingen ook op reis naar het buitenland. De havoleerlingen gaan in leerjaar 4 op reis en de atheneumleerlingen gaan in leerjaar 5. We bieden zowel reisweken als uitwisselingen aan. De reisweken hebben bestemmingen in onder andere Duitsland, Frankrijk en Tsjechië. Voor een uitwisseling zijn er verschillende bestemmingen in Spanje beschikbaar. Van alle leerlingen wordt verwacht dat ze deelnemen aan alle internationaliseringsactiviteiten, inclusief de reisweek of uitwisseling met buitenlandse leerlingen.

Wat houdt een uitwisseling in?

Tijdens een uitwisseling verblijft een leerling een week in een ander land en woont bij een gastgezin. De buitenlandse leerlingen komen een week naar Nederland, wat we de terugkomweek noemen. Zij verblijven bij de leerlingen van het Corlaer College die hebben deelgenomen aan de uitwisseling. Op die manier leren de leerlingen de cultuur van een ander land goed kennen en verbeteren ze hun Engelse taalvaardigheid.

Terug naar overzicht