NULL

Schoolgids

Schooljaar 2024 - 2025

SportPlus

Leerlingen van de theoretische leerweg kunnen zich aanmelden voor SportPlus. Dit betekent dat ze in het eerste en tweede jaar vier extra uren sport krijgen, naast de gewone gymlessen. Binnen SportPlus draait het om bewegen, samenwerken, leidinggeven en organiseren. Ook organiseren we regelmatig sportieve excursies. Als je mee wilt doen met SportPlus, moet je eerst een sporttest doen.

Bij SportPlus maak je kennis met allerlei sporten, zoals turnen, atletiek, dansen, balsporten en andere activiteiten zoals schaatsen, freerunning en survival. In de bovenbouw van de theoretische leerweg kun je zelfs examen doen in sport als je kiest voor LO2. Dat kan handig zijn als je later naar een sportopleiding wilt.

Lichamelijke opvoeding 2 (LO2)

Na de sportklas hebben leerlingen van vmbo-tl de mogelijkheid om in het derde en vierde jaar te kiezen voor LO2 oftewel Lichamelijke opvoeding 2. Tijdens deze lessen wordt dieper ingegaan op verschillende onderwerpen van lichamelijke opvoeding. Daarnaast krijgen de leerlingen meer verantwoordelijkheden. Het vak LO2 is een combinatie van zowel theorie als praktijk. Onderwerpen als EHBO, les- en leidinggeven, kennismaken met nieuwe sporten en het verbeteren van vaardigheden aan de hand van kijkwijzer of videobeelden komen aan bod. Tevens maakt het stagelopen bij een sportclub of vereniging deel uit van het lesprogramma.

LO2 is een examenvak, wat betekent dat leerlingen naast hun andere vakken ook een examen LO2 afleggen. Leerlingen die slagen voor het vak LO2 hebben een goede basis voor een vervolgstudie aan het mbo binnen de sportopleidingen.

Terug naar overzicht