NULL

Schoolgids

Schooljaar 2024 - 2025

SportPlus

Leerlingen van de theoretische leerweg hebben de mogelijkheid om te kiezen voor SportPlus. Dat betekent dat ze in het eerste en tweede jaar vier extra uren sport krijgen, naast de gewone gymlessen. Leerlingen die voor SportPlus kiezen, volgen geen lessen bij het vak DOEN en kunnen zich volledig richten op sport.

Binnen SportPlus draait het niet alleen om bewegen, maar ook om samenwerken, leidinggeven en organiseren. De leerlingen maken kennis met allerlei sporten, zoals turnen, atletiek, dansen, balsporten en andere activiteiten zoals schaatsen, freerunning en survival. Bovendien organiseren we regelmatig sportieve excursies. Om deel te nemen aan SportPlus dienen leerlingen eerst een sporttest af te leggen.

In de bovenbouw van de theoretische leerweg kunnen leerlingen examen doen in sport als ze kiezen voor LO2. Dat kan handig zijn als je later een sportopleiding wil volgen.

Lichamelijke opvoeding 2 (LO2)

Na SportPlus hebben leerlingen van de theoretische leerweg de mogelijkheid om in het derde en vierde jaar te kiezen voor LO2 oftewel Lichamelijke opvoeding 2. Tijdens deze lessen wordt dieper ingegaan op verschillende onderwerpen van lichamelijke opvoeding. Daarnaast krijgen de leerlingen meer verantwoordelijkheden.

Het vak LO2 is een combinatie van zowel theorie als praktijk. Onderwerpen als EHBO, les- en leidinggeven, kennismaken met nieuwe sporten en het verbeteren van vaardigheden aan de hand van kijkwijzer of videobeelden komen aan bod. Tevens maakt het stagelopen bij een sportclub of vereniging deel uit van het lesprogramma.

LO2 is een examenvak, wat betekent dat leerlingen naast hun andere vakken ook een examen LO2 afleggen. Leerlingen die slagen voor het vak LO2 hebben een goede basis voor een vervolgstudie aan het mbo binnen de sportopleidingen.

Terug naar overzicht