NULL

Schoolgids

Schooljaar 2022 - 2023

Goed dat jij er bent!

Het vmbo

Door een gestructureerde en persoonlijke aanpak biedt het vmbo breed kansen aan alle leerlingen, van basisberoepsgericht met leerwegondersteuning tot theoretische leerweg. Alles is aanwezig binnen de school. Wij helpen je graag om het maximale uit jezelf te halen, ieder op zijn eigen niveau.

Vmbo

Vmbo is de afkorting van voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. De opleiding duurt vier jaar. In die tijd krijgen leerlingen op het Corlaer College veel bagage mee, zowel theoretisch als praktisch. Het onderwijs van het vmbo sluit goed aan op alle sectoren en niveaus van het middelbaar beroepsonderwijs oftewel het mbo.

Basisberoepsgerichte leerweg

Vmbo-basis

De basisberoepsgerichte leerweg is een leerweg voor meer praktisch ingestelde leerlingen. Leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg volgen in het examenjaar vier algemene vakken en een beroepsgericht programma. Net als de leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg hebben zij in de bovenbouw veel uren les in het beroepsgerichte programma.

Vmbo-basis geeft toegang tot niveau 2 van het mbo.

Kaderberoepsgerichte leerweg

Vmbo-kader

Leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg volgen in het examenjaar vier algemene vakken en een beroepsgericht programma. Qua niveau is de kaderberoepsgerichte opleiding wat betreft de algemene vakken vergelijkbaar met de theoretische leerweg. De kaderleerlingen hebben minder lesuren voor de algemeen vormende vakken, maar in de bovenbouw hebben de leerlingen meer uren in het beroepsgerichte programma.

Vmbo-kader geeft toegang tot niveau 3 of 4 van het mbo. 

Terug naar overzicht