NieuwsTendresse

Tendresse

Deze week wil ik u graag een lied meegeven. Het lied wordt gespeeld en gezongen door muzikanten die ieder in hun eigen huis zitten en is opgedragen aan alle mensen die direct of indirect geraakt zijn door het coronavirus. Het geeft een prachtig beeld van mensen die in deze omstandigheden toch een manier hebben gevonden om samen muziek te maken, met elkaar verbonden zijn en de medemens een hart onder de riem willen steken.  

Het lied is Frans en gaat over  tendresse, in het Engels vertaald met tenderness, in het Nederlands met genegenheid of liefde. Het vertelt dat de mens kan leven zonder rijkdom, zonder glorie en zelfs niets doen een tijd kan volhouden, maar dat hij niet kan leven zonder tendresse, genegenheid of liefde. 

Het lied is al lang geleden geschreven, maar wordt op dit moment in Frankrijk vaak ‘samen op afstand’ gespeeld. Voor mij getuigt het van creativiteit, genegenheid en aandacht voor elkaar en de ander. 

Voor de minder goede verstaander van de Franse taal is de tekst ook in het Engels ondertiteld. Geniet u vooral van dit mooie lied en de muziek: 

Symphonie confiné – La tendresse

Ik wens u een fijne vakantie met tendresse en een goede gezondheid. 

Rieneke Brouwer,
Conrector AH