NieuwsSamen gamen en leren tijdens het Game Event

Samen gamen en leren tijdens het Game Event

Elk jaar zijn er diverse Game Events op het Corlaer College waar leerlingen gamen als hobby kunnen combineren met leren. Afgelopen vrijdag hebben verschillende leerlingen meegedaan aan het Game Event. Om punten te verdienen en verder te komen in het spel moesten de leerlingen hun talenten en vaardigheden inzetten. 

We begonnen met een Minecraft competitie. De leerlingen gingen in teams samenwerken om met minigames blokjes te verdienen. Soms moesten ze puzzels oplossen of tegen elkaar strijden. Met de verdiende blokjes kon je een gebouw bouwen. Het team dat de meeste punten verdiende met de mini-games en het bouwwerk zou winnen. Uiteindelijk zat er maar één punt verschil tussen de twee teams, wat het een hele spannende wedstrijd maakte!

Daarna hebben we een potje Dungeons and Dragons gespeeld. De spelleider vertelt een verhaal en de leerlingen spelen elk één figuur in dit verhaal. De leerlingen mogen aangeven welke keuzes ze met hun figuren willen maken wanneer ze een probleem of een gevaar tegenkomen. Elke figuur heeft sterke kanten en zwakke kanten. Met een dobbelsteen kijken ze of hun actie lukt of niet en dat bepaalt hoe het verhaal verder gaat. In dit verhaal zijn de leerlingen op zoek gegaan naar een steen die hun dorp kan beschermen tegen monsters, maar dit ging zeker niet vlekkeloos. Uiteindelijk waren ze toch geslaagd!

Al met al was het een hele leuke avond. Het is heel belangrijk om te beseffen dat deze leerlingen niet alleen maar plezier hebben tijdens het gamen, maar dat ze veel leren. Vaardigheden zoals inzicht, samenwerken, rekenwerk en taal komen allemaal naar voren in deze games. De organisatie wil hierop inspelen en projecten creëren die de leerlingen aanspreken en tegelijkertijd heel leerzaam zijn. Gamification zoals dat heet, is een hele mooie en leuke manier om leerlingen iets bij te brengen!

Het was weer een heel succesvol project. We bedanken alle aanwezigen en kijken uit naar de volgende keer!

Meneer Koster, docent vmbo