Nieuws

Ruim 100 Spaanse leerlingen op het Corlaer College

01-03-2024
NieuwsRuim 100 Spaanse leerlingen op het Corlaer College
Terugkomweek

Ruim 100 Spaanse leerlingen op het Corlaer College

Afgelopen zaterdag en zondag zijn meer dan 100 Spaanse leerlingen samen met hun docenten in Nijkerk aangekomen. Ze komen van vier verschillende Spaanse scholen: 32 leerlingen komen uit Valencia, 15 leerlingen uit Burriana, 27 leerlingen uit Bilbao en 27 leerlingen uit Huesca. Het belooft een geweldige week te worden!

Na de uitwisseling in oktober in Spanje, waar onze havo- en atheneumleerlingen bij een Spaanse gastgezin verbleven, is het nu de beurt aan de Spaanse leerlingen. Zij verblijven komende week bij onze Corlaer-leerlingen thuis. Een hele leuke ervaring (lees hier de ervaring van de ouders van Quinten van een eerdere uitwisseling). In deze terugkomweek krijgen de Spaanse leerlingen een kijkje in het leven van een Nederlands gezin. Maar ook onze leerlingen leren veel van de Spaanse bezoekers. Ze worden zich meer bewust van hun eigen gewoontes en leren misschien zelfs een paar Spaanse woordjes. In ieder geval kunnen ze de hele week hun Engels oefenen.

De Spaanse leerlingen hebben een druk programma. Ze volgen lessen op het Corlaer College, maar gaan ook Nederland verkennen. Er zijn veel activiteiten gepland deze week, dus ze zitten niet de hele dag thuis bij het Nederlands gezin. Een van de hoogtepunten voor de leerlingen uit Valencia, Bilbao en Burriana is een bezoek aan Amsterdam, waar ze onder andere het Anne Frank Huis gaan bezoeken. Voor de leerlingen uit Huesca is een bezoek aan Utrecht een hoogtepunt, waar ze de Domtoren gaan beklimmen. Daarnaast staat ook een uitje naar het Spoorwegmuseum, het verkennen van de stad Amersfoort en sportieve activiteiten zoals schaatsen op het programma. Kortom, het wordt een onvergetelijke week!