NieuwsJongerenwerkers op het Corlaer College
Goed dat jij er bent!

Jongerenwerkers op het Corlaer College

Misschien heb je ze al weleens gezien in jouw buurt of bij ons op school: de jongerenwerkers uit Nijkerk, Amersfoort en Bunschoten. Binnenkort zie je ze vaker bij ons op school. Door de coronacrisis merken we dat er meer leerlingen met lastige vragen of kwesties rondlopen waarmee jongerenwerkers ervaring hebben en onze leerlingen hierbij kunnen ondersteunen. Door intensiever samen te werken proberen we een compleet beeld te krijgen van wat er op school speelt, hoe de leefwereld van onze leerlingen er in hun vrije tijd uitziet en hoe we daar beter bij kunnen aansluiten. Het motto van de samenwerking is ‘Gezien worden’.

Vaker in de school aanwezig

De verdieping van deze samenwerking start op het vmbo van het Corlaer College, de jongerenwerkers zullen daar in verschillende pauzes aanwezig zijn. Zo wordt de samenwerking ook voor de leerlingen zichtbaar en kunnen zij de jongerenwerkers ontmoeten.

Jongerenwerkers stellen zich voor

Omdat je de jongerenwerkers binnenkort vaker op onze school ziet, stellen de jongerenwerkers uit Nijkerk en Amersfoort zich even aan je voor.

Jongerenwerk Nijkerk: Chill out

Naam: Xander van Ruler
Insta: @chillout.nijkerk

Vertel kort wat over jezelf

Mijn naam is Xander van Ruler. Sinds 2016 ben ik werkzaam als jongerenwerker in Nijkerk. Eerst als straatwerker en op dit moment ben ik te vinden in jongerencentrum Chill-Out. Naast mijn baan als jongerenwerker ben ik ook nog DJ. Ik draai voornamelijk: Hip-hop, house, moombahton, techno en urban.

Wat vind je leuk aan het werken met jongeren en waarom kunnen ze bij jou terecht?

Het leuke aan het werken met jongeren vind ik de afwisseling, de verschillende leeftijden en culturen. Het ene moment ben je met je doelgroep aan het chillen of doe je een leuke activiteit en het andere moment ben je met een jongere in gesprek over hun problemen of waar hij/zij tegenaan loopt. Naast de jongeren een veilige plek bieden bij ons jongerencentrum zoeken wij ook de jongeren op in de wijk of op hun chillplek.

Ambulant Jongerenwerk Nijkerk

Naam: Lydia Petersen
Insta: @chillout.nijkerk

Vertel kort wat over jezelf

Mijn naam is Lydia Petersen. Ik ben sinds mei 2021 jongerenwerker bij Chill-out Nijkerk. Ik ben 24 jaar en samen met Xander van Ruler pakken wij het jongerenwerk op in de gemeente Nijkerk. Samen met het Corlaer hebben wij besloten om aanwezig te zijn in de pauzes. Dus als je ons een keertje ziet lopen, kom dan gerust naar ons toe.

Wat vind je leuk aan het werken met jongeren en waarom kunnen ze bij jou terecht?

Het jongerenwerk is variërend in taken, dus elke dag is weer anders. De afwisseling, de leuke gesprekken, dat extra steuntje in de rug zijn voor iemand, maakt dit werk erg mooi en dankbaar.

Jongerenwerk Amersfoort: Indebuurt033

Naam: Aimad Ezanagui & Kavish Jhorai
Insta: @idb033_aimad & @idb033_kavish

Vertel kort wat over jezelf

Wij zijn Aimad Ezanagui en Kavish Jhorai, jongerenwerkers van Vathorst/Hooglanderveen. Vanaf nu zullen wij regelmatig in de pauzes op het Corlaer College te vinden zijn; in de gang, in de aula of op het plein. Je kan bij ons terecht als je wat wil organiseren, je talenten verder wil ontwikkelen, een vraag hebt die je thuis of op school niet durft te stellen, advies wil of gewoon even wil chillen en kletsen met iemand. Zoals wij altijd zeggen ‘Het leven is soms een zoektocht’. En daar waar wij kunnen, helpen wij je graag bij die zoektocht.

Meer van ons weten? Volg ons op: @idb033_Kavish en @idb033_Aimad

Meer weten?

Jongerenwerk Bunschoten

Wil je meer weten over Jongerenwerk Bunschoten, kijk dan op de website: https://deboeibunschoten.nl/opvoeden-en-opgroeien/jongeren/

Jongerenwerk Hoevelaken

Naam Jongerenwerker: Linda van Vliet
Insta: @blits.hoevelaken

Ambulant jongerenwerk Hoevelaken
Naam: Devin Simon
Insta: @blits.hoevelaken

Wat doen jongerenwerkers?

Jongerenwerkers zijn professionals die zich bezighouden met de begeleiding van jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar die steun nodig hebben bij het volwassen worden. Zij bieden laagdrempelige ondersteuning aan jongeren in de wijk of buurt waar de jongeren opgroeien door contact te maken, te signaleren, te motiveren, op te voeden en te activeren. Jongerenwerkers organiseren veel verschillende activiteiten: sporten, muziek maken, voorlichting geven (preventie) of gewoon een gezellig praatje maken.