NULL

Schoolgids

Schooljaar 2024 - 2025

Expeditie Corlaer 

Bij Expeditie Corlaer wordt er over de grenzen gekeken. Al meer dan tien jaar zetten derdejaarsleerlingen zich in voor maatschappelijke projecten, zowel binnen als buiten Nederland. Leerlingen uit verschillende onderwijsrichtingen werken samen voor een goed doel. Ze gaan de grens over of zoeken hun eigen grenzen op door sportieve uitdagingen aan te gaan.

Afgelopen schooljaar waren er vier expeditieteams: Expeditie Oeganda, Expeditie Afrika, Expeditie Europa en Expeditie Surfproject. In voorgaande jaren hebben leerlingen gereisd naar landen zoals Nepal, Vietnam en Nicaragua of hebben in de bergen gefietst.

De expeditieteams richten zich op maatschappelijke vraagstukken die zich ergens ter wereld afspelen. Het doel is om een blijvende waarde te creëren binnen de gemeenschap, zowel in Nederland als in het buitenland. Leerlingen groeien persoonlijk en zetten hun nieuw ontdekte talenten en vaardigheden in voor anderen. Ze leren ondernemend te zijn door initiatief te tonen en projecten succesvol af te ronden. Hierdoor groeien niet alleen hun vaardigheden, maar ook hun maatschappelijke betrokkenheid. Ze leren bewuster en duurzamer om te gaan met mensen en de wereld om hen heen. Op die manier geven we, op basis van een christelijke visie, invulling aan het onderwijs op onze school.

Terug naar overzicht