NULL

Schoolgids

Schooljaar 2024 - 2025

Klassenactiviteiten 

Onder begeleiding van de mentor worden er leuke klassenactiviteiten georganiseerd, zowel op school als daarbuiten. Het is belangrijk om te weten dat klassenactiviteiten die door leerlingen worden georganiseerd zonder aanwezigheid van docenten, buiten de verantwoordelijkheid van de school vallen.

Leerjaar 2 en hoger

De Gouden Week

Het schooljaar gaat van start met een speciale week: De Gouden Week. Deze week zit boordevol leuke activiteiten die gericht zijn op het opbouwen van verbinding en het leren kennen van elkaar.  Van klimmen, roeien en zwemmen tot theatervoorstellingen en leuke spellen op school, en natuurlijk de mentorlessen. Tijdens De Gouden Week is er een actief programma voor leerlingen uit alle leerjaren.

De eerste weken van het schooljaar zijn namelijk goud waard, vooral als het gaat om groepsvorming. Na de zomervakantie begint dit proces weer helemaal opnieuw: we leren elkaar kennen, maken opnieuw kennis met de docenten en frissen de schoolregels op. Daarom is dit een belangrijke week om een goed pedagogisch klimaat in de klas te creëren. Dit legt de basis voor een succesvol schooljaar voor iedereen.

Brugklas

Introductieperiode

De brugklasleerlingen starten het schooljaar met een introductieperiode waarin ze elkaar beter leren kennen. Ze doen allerlei activiteiten samen, zoals sporten en allerlei spelletjes op school doen, bijvoorbeeld het beklimmen van een mega stormbaan. Ook staat er een een theatervoorstelling op het programma. Dit alles helpt om elkaar te leren kennen en samen te werken. De mentor brengt veel tijd door met de klas. De leerlingen maken kennis met elkaar, de mentor en de school. Rond de herfstvakantie gaan de leerlingen enkele dagen samen op brugklaskamp.

Feest 

Een jaarlijks hoogtepunt is het examengala, dat speciaal wordt georganiseerd voor de examenklassen van vmbo, havo en atheneum. Daarnaast wordt er jaarlijks een onderbouwfeest gehouden voor de onderbouwklassen.

havo/atheneum

Muziekcafé 

Minstens twee keer per jaar wordt er op havo en atheneum een muziekcafé georganiseerd waar leerlingen hun culturele talenten laten zien. Het muziekcafé wordt georganiseerd en gepresenteerd door bovenbouwleerlingen die het vak muziek hebben gekozen.

Goed dat jij er band!

Schoolband

Afgelopen schooljaar zijn we gestart met een schoolband, genaamd: Goed dat jij er band!. Veel enthousiaste leerlingen hebben zich aangemeld om mee te doen met de schoolband. Het vormen van de schoolband is niet alleen een muzikaal avontuur, maar ook een kans voor onze leerlingen om samen te werken, te groeien en mooie herinneringen te creëren.

Terug naar overzicht