NULL

Schoolgids

Schooljaar 2024 - 2025

Wijze van betaling 

Aan het begin van het schooljaar ontvangen ouders/verzorgers een factuur met de tot dan toe bekende kosten. Het bedrag kan in één keer worden voldaan bij aanvang van het schooljaar of in meerdere termijnen. Via een speciaal online betalingssysteem hebben ouders/verzorgers inzicht in de betalingen en behouden ze de controle over het betalingsproces.

Ouderbijdrage is vrijwillig 

De ouderbijdrage is altijd vrijwillig. Dit betekent dat ouders/verzorgers mogen kiezen of ze de ouderbijdrage betalen. Alle leerlingen moeten kunnen meedoen aan de programma’s en activiteiten die het Corlaer College aanbiedt, ook aan activiteiten buiten het verplichte lesprogramma. Dit houdt in dat zowel de ouderbijdrage als de bijdrage voor de extra activiteiten buiten het verplichte onderwijsprogramma vrijwillig zijn, zoals excursies, reisweken, brugklaskamp, schoolreisje, extra kosten voor de profielen, TechniekPlus, SportPlus en Cambridge Engels en andere extra kosten. Wij vinden deze extra activiteiten belangrijk voor ons onderwijs en willen dit graag in de toekomst blijven aanbieden. Dit kan echter niet zonder de financiële hulp van ouders/verzorgers. Als te weinig ouders/verzorgers een vrijwillige bijdrage betalen, bestaat de mogelijkheid dat een activiteit niet kan plaatsvinden.

Financieel verantwoordelijk 

Of een leerling nu meerderjarig is of niet: de ouders/verzorgers zijn voor de school altijd de gesprekspartner over financiële zaken. De wet bepaalt namelijk dat ouders/verzorgers financieel verantwoordelijk blijven voor meerderjarige kinderen van 18, 19 en 20 jaar voor de kosten van levensonderhoud en studie.

Betalingen en kopiëren 

Bij de kantine kun je contant en met de pin betalen. Bij de automaten kun je met de pin betalen. Kopiëren en printen kan met je schoolpas. De eerste 300 (zwart/wit) kopieën/prints per jaar zijn gratis, daarna kan er tegoed bijgekocht worden.

Terug naar overzicht