NULL

Schoolgids

Schooljaar 2023 - 2024

Goed dat jij er bent!

Het vmbo

Het vmbo op het Corlaer College biedt een gestructureerde en persoonlijke aanpak met brede kansen voor alle leerlingen. Van basisberoepsgericht met leerwegondersteuning tot theoretische leerweg, alles is aanwezig binnen de school. We streven ernaar om elke leerling te helpen het beste uit zichzelf te halen, op zijn of haar eigen niveau.

Vmbo

Vmbo staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. De opleiding duurt vier jaar. In die tijd krijgen leerlingen op het Corlaer College veel bagage mee, zowel theoretisch als praktisch. Het onderwijs van het vmbo sluit goed aan op alle sectoren en niveaus van het middelbaar beroepsonderwijs, oftewel het mbo.

Basisberoepsgerichte leerweg

Vmbo-basis

De basisberoepsgerichte leerweg is een leerweg voor de meer praktisch ingestelde leerlingen. In het examenjaar volgen ze vier algemene vakken en een beroepsgericht programma. Net als de leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg hebben deze leerlingen in de bovenbouw veel lesuren in het beroepsgerichte programma.

Met een vmbo-basisdiploma krijgen leerlingen toegang tot niveau 2 van het mbo.

Kaderberoepsgerichte leerweg

Vmbo-kader

Leerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg volgen in het examenjaar vier algemene vakken en een beroepsgericht programma. Qua niveau is de kaderberoepsgerichte opleiding wat betreft de algemene vakken vergelijkbaar met de theoretische leerweg. De kaderleerlingen hebben minder lesuren voor de algemeen vormende vakken. In de bovenbouw hebben de leerlingen meer uren in het beroepsgerichte programma.

Met een vmbo-kaderdiploma krijgen leerlingen toegang tot niveau 3 of 4 van het mbo. 

Terug naar overzicht