NULL

Schoolgids

Schooljaar 2023 - 2024

Somtoday 

Somtoday is het portaal waar leerlingen en ouders/verzorgers toegang hebben tot het rooster, cijfers, huiswerk, berichten en studieplanning. Je kunt Somtoday benaderen via de website of de app, beschikbaar als Somtoday leerlingen en Somtoday verzorger. Aan het begin van het schooljaar krijgen leerlingen en ouders/verzorgers een inlogcode, elk met hun eigen inlogcode. 

In de agenda van Somtoday kunnen leerlingen het rooster bekijken. Sommige afdelingen (bijvoorbeeld vmbo-basis/kader en vmbo-tl) geven huiswerk op in Somtoday. Afdelingen die geen huiswerk opgegeven in Somtoday, maken gebruik van studieplanners in Google Drive. Daarnaast worden de cijfers en resultaten in Somtoday bijgehouden. Ouders/verzorgers kunnen de cijfers en resultaten van hun kind(eren) in Somtoday inzien. 

De communicatie verloopt hoofdzakelijk via Somtoday. Mentoren en docenten versturen berichten naar ouders/verzorgers en leerlingen via Somtoday. Ouders/verzorgers kunnen ook zelf berichten sturen naar de mentor of docenten via deze portaal. Algemene brieven en Corlaer Nieuws worden daarentegen via de e-mail verspreid. Daarnaast is het mogelijk om afwezigheid via Somtoday door te geven.

Terug naar overzicht