NULL

Schoolgids

Schooljaar 2022 - 2023

Expeditie Corlaer 

Over de grens kijken, dat geldt zeker ook voor Expeditie Corlaer. Al tien jaar zetten derdejaars leerlingen zich in voor maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Leerlingen uit verschillende afdelingen zetten zich samen in voor een goed doel. Zij gaan de grens over of zoeken hun eigen grenzen op en gaan een sportieve uitdaging aan. Vanwege corona hebben leerlingen zich afgelopen jaren in Europa ingezet voor goede doelen. In de jaren daarvoor zijn leerlingen naar Suriname, Burkina Faso, Oeganda, Peru, Zuid-Afrika, Taiwan, India en Roemenië gereisd. Ook werd er gefietst en gekanood voor het goede doel (Corlaer Cycling en Kikano).

De expeditieteams buigen zich over maatschappelijke vraagstukken die ergens ter wereld spelen. Altijd met als doel om in de betreffende gemeenschap een blijvend element van waarde te realiseren. Dat kan in Nederland, maar veel vaker gebeurt dat in het buitenland. De leerling groeit zelf en zet zijn nieuw ontdekte talenten en vaardigheden in ten dienste van anderen. Het aanleren van een ondernemende houding door onder andere het tonen van initiatief en afmaken waaraan je begint. De vaardigheden van de leerlingen groeien, net zoals hun maatschappelijke betrokkenheid. Bewuster en duurzamer omgaan met de mensen en de wereld om je heen. Zo geven we handen en voeten aan het onderwijs vanuit een christelijke visie van de school.

Draag bij aan de wereld Expeditie corlaer middelbare school Expeditie corlaer Draag bij aan de wereld Draag bij aan de wereld Draag bij aan de wereld
Terug naar overzicht