Nieuws

Ziekmelden in het zorglokaal

04-04-2024
NieuwsZiekmelden in het zorglokaal
Corlaer College

Ziekmelden in het zorglokaal

Enige tijd geleden hebben we gecommuniceerd dat het de afspraak is dat leerlingen zich afmelden bij het zorglokaal als ze ziek zijn. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we op de hoogte zijn als een leerling ziek is en naar huis wil gaan, omdat wij als school verantwoordelijk zijn voor de leerlingen.

Als een leerling uit de onderbouw zich bij ons afmeldt vanwege ziekte, bellen we altijd even met de ouders/verzorgers. Soms komt het voor dat we samen met de ouders inschatten dat het niet verantwoord is om een leerling alleen naar huis te laten gaan. In dat geval komt de ouder zijn zoon of dochter ophalen. Bij leerlingen uit de bovenbouw bellen we alleen als we willen overleggen of een leerling alleen naar huis kan of niet. Maar het kan ook zijn dat er een andere reden schuilt achter de ziekmelding. Om dit goed te monitoren is het belangrijk dat we een goed overzicht hebben van leerlingen die gedurende de dag naar huis gaan.

Het niet afmelden in het zorglokaal heeft een consequentie: één lesuur nablijven. Deze consequentie hebben wij helaas een aantal keer moeten toepassen, maar over het algemeen gaat het afmelden in het zorglokaal veel beter. De afspraak van het afmelden in het zorglokaal is steeds breder bekend en wordt over het algemeen goed nageleefd. Bedankt voor jullie samenwerking hierin.