NieuwsWat doet de leerlingenraad Havo Atheneum?

Wat doet de leerlingenraad Havo Atheneum?

Elke dag fiets ik op weg naar school dezelfde route. Elke dag, soms bloedkokend warm, soms tenenvriezend koud, probeer ik nog op tijd te komen. Elke dag doe ik dit met plezier. Waarom? Ik ben trots op onze school. Trots dat we naar elkaar luisteren en samen tot goede oplossingen komen. Een belangrijk onderdeel in dit luisteren is onze leerlingenraad. Veel mensen weten echter niet precies wat wij van de leerlingenraad precies doen. Laten we dat even duidelijk maken.

Waar beter te beginnen dan bij onze kerndoelen. Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen zijn mening kwijt kan. Leerlingen kunnen ook met ideeën naar ons toe komen. Wij zullen dit idee beoordelen en voorleggen aan de directie. We dienen als een soort van mediator. Ook hebben we een organisatorische taak. Het beste idee van Corlaer en andere evenementen worden door ons opgezet. Tot slot voldoen we aan onze naam, we hebben ook een raadgevende functie. Als mensen willen weten wat de leerlingen vinden, kan dat bij ons gepeild worden.

Deze taken worden reëel door o.a. de klokken die in alle lokalen hangen. Deze zorgen ervoor dat je tijdens toetsen nog steeds weet hoe laat het is. Ook de nieuwe kantineverkopen in het AH-gebouw worden door ons geregeld. Wij worden ook vertegenwoordigd in de leraren vergaderingen en de DMR.

Als je een keer een goed idee of een vraag hebt, stuur dan een e-mail naar leerlingenraad_ah@corlaercollege.nl en dan zullen wij ervoor zorgen dat jij gehoord wordt.

Groet,

De leerlingenraad Havo Atheneum