NieuwsVWO Corlaer beste van Gelderland

VWO Corlaer beste van Gelderland

De afdeling vwo van het Corlaer College is de beste school van de provincie Gelderland. Dit blijkt uit het jaarlijkse scholenonderzoek Beste scholen van Elsevier Weekblad waarin alle middelbare scholen in Nederland worden vergeleken.

Het onderzoek ‘EW Beste scholen’ is in de eerste plaats bedoeld voor ouders en leerlingen van groep 8 die een passende middelbare school zoeken. En verder voor ieder ander die geïnteresseerd is in de kwaliteit van scholen in het voortgezet onderwijs.

Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van de Inspectie van het Onderwijs. Hoe goed is een school in vergelijking met alle andere middelbare scholen? Elke school is beoordeeld volgens vier criteria: (1) de positie van leerlingen in de derde klas ten opzichte van het advies van de basisschool, (2) de onderwijssnelheid in de onderbouw, (3) het bovenbouwsucces en (4) het examencijfer. Om te voorkomen dat uitschieters in één jaar een vertekend beeld geven, zijn scores berekend over de drie meest recente jaren waarover gegevens bekend zijn. Bekijk zelf de resultaten op www.elsevierweekblad.nl/bestescholen. Bekijk hier de toelichting Beste scholen 2021. Vorig jaar was de afdeling havo van het Corlaer College de beste school van de provincie Gelderland.

Het Corlaer College is blij met het behaalde resultaat. Dit laat zien dat ons onderwijs goed aansluit bij de leerlingen.