Nieuws

VVD grootste partij scholierenverkiezingen Corlaer College

17-03-2022 2 min
NieuwsVVD grootste partij scholierenverkiezingen Corlaer College

VVD grootste partij scholierenverkiezingen

Woensdag 16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Maandag 14 en dinsdag 15 maart konden de leerlingen van het Corlaer College stemmen bij de scholierenverkiezingen. Maar liefst 413 leerlingen brachten een stem uit, waarvan het grootste deel (233 leerlingen) voor de gemeente Nijkerk. Omdat de leerlingen uit verschillende gemeentes komen, is er niet alleen voor de gemeente Nijkerk gestemd. Bekijk hieronder de uitslag.

Nijkerk

In totaal hebben 233 leerlingen een stem uitgebracht voor de Nijkerkse gemeenteraad. Leerlingen konden stemmen op vijf verschillende partijen.

  1. VVD – 71 stemmen
  2. CDA – 49 stemmen
  3. PRO 21 – 48 stemmen
  4. ChristenUnie-SGP – 35 stemmen
  5. De Lokale Partij – 30 stemmen

Bekijk hieronder de zetelverdeling voor de gemeenteraad (27 zetels) op basis van de uitslag van de leerlingen van het Corlaer College.

Totaalbeeld

Er komen ook leerlingen uit de gemeentes Amersfoort, Bunschoten, Zeewolde, Putten en Barneveld. In totaal zijn er 413 stemmen uitgebracht.

De VVD is de enige partij die in alle gemeentes minimaal één stem heeft gekregen. De liberale partij is net als bij de Tweede Kamer Scholierenverkiezingen 2021 de grootste partij bij de Corlaer-leerlingen met 116 stemmen (28 procent van alle stemmen).