NieuwsVriendschap – Inleiding Corlaer Nieuws
Ronald Schaefer, plaatsvervangend rector.

Vriendschap – Inleiding Corlaer Nieuws

Vriendschap is van alle tijden. Of je nu 2.000 jaar geleden kijkt of vandaag, vrienden zijn onmisbaar.

2.000 jaar geleden toen Jezus rondreisde en het evangelie bracht, brachten vier mannen hun beste vriend op een brancard naar Jezus. Jezus zou deze vriend kunnen genezen. Eenmaal aangekomen was het zo druk bij het huis waar Jezus op bezoek was, dat de vrienden met de brancard er niet door konden. Deze vrienden trokken alles uit de kast en klommen op het platte dak van het huis, verwijderden het dak en lieten hun doodzieke vriend voor de voeten van Jezus op de grond in het huis zakken. Deze vrienden deden alles voor hun zieke vriend.

Eigenlijk zijn vrienden een soort familie. Familie staat heel dichtbij. Ze weten alles van je, hebben aandacht voor je in goede en slechte tijden en familie geeft hulp wanneer nodig. Zo is het ook met echte vrienden. Laatst viel mijn oog op een zin die me aan het denken zette: “Iemand die echt van je houdt, wil net zo graag dat het goed met je gaat als jijzelf.” Ook als het betekent dat je vriend bijvoorbeeld op reis gaat en je hem of  haar zult missen, dan nog gun je je vriend(in) die mooie reis. Je weet immers het is het beste voor je vriend(in), dus dat moet hij/zij doen.

Het beste voor de ander is het beste voor jezelf. Ook als die ander echt je bff of matti is en je gaat haar/hem echt missen, dan nog moedig je die ander aan. Soms betekent het dat je zelf iets moet laten, omdat je vriend(in) jou nodig heeft.

Ik wens iedereen in zijn leven minstens één iemand die alles voor je overheeft en echt wil dat het met jou goed gaat. Een iemand die zegt: “Ik sta altijd achter je en ik ben er voor je.” Iemand die werkelijk meent en zegt: “Goed dat jij er bent!” Dat was 2000 jaar geleden al belangrijk en nu nog steeds.

Ronald Schaefer, plaatsvervangend rector