NieuwsVoorstelling Rijk over geld en imago

Theatervoorstelling Rijk voor leerjaar 2 vmbo

Dinsdag 15 en woensdag 16 maart is er een theatervoorstelling op het Corlaer College voor vmbo-leerlingen van leerjaar 2. De voorstelling Rijk gaat over geld en imago.

Eén op de vijf jongeren heeft het thuis financieel moeilijk. Het Nibud meldt dat jongeren financieel teveel gepamperd worden door hun ouders. Leren jongeren nog wel met geld omgaan? Met de voorstelling Rijk maakt theatergroep PlayBack leerlingen van het voortgezet onderwijs bewust hiervan.

Waarom Rijk?

Als jongeren naar de middelbare school gaan wordt geld steeds belangrijker. Om vrienden te trakteren, een eigen lunch te kopen en je imago af en toe te upgraden met kleren en hippe gadgets. Rijk gaat over vijf jongeren uit verschillende gezinssituaties. De een koopt wekelijks een nieuwe outfit, de ander moet sparen voor sportschoenen. Is het iets om je voor te schamen als je niet het goede merk draagt? Rijk laat zien hoe financiële verschillen je positie in de groep bepalen. En hoe wel of geen geld hebben je imago positief of negatief kan beïnvloeden.

Over PlayBack

PlayBack speelt jaarlijks ruim 750 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater voor jongeren over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. Na een theatervoorstelling volgt een interactief gedeelte waarbij leerlingen binnen een veilige omgeving worden uitgenodigd tot een open gesprek en discussie. Meer informatie op www.tgplayback.nl.

De uitvoeringen worden mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijkerk.