Nieuws

Vmbo-leerlingen presenteren hun eigen bedrijf

29-01-2024
NieuwsVmbo-leerlingen presenteren hun eigen bedrijf
Vmbo, Economie en Ondernemen

Vmbo-leerlingen presenteren hun eigen bedrijf

Op woensdag 31 januari presenteren vmbo-leerlingen van het Corlaer College hun fictieve bedrijven tijdens de bedrijvenmarkt. De leerlingen hebben verschillende bedrijven opgezet, waaronder een bedrijf in scooters, een juwelier en een horecabedrijf. De bedrijvenmarkt laat een breed scala aan bedrijven zien. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de bedrijvenmarkt bij te wonen. 

In het kader van het keuzevak Ondernemen hebben de vierdejaarsleerlingen, met als profiel Economie en Ondernemen, geleerd hoe ze een eigen onderneming kunnen opzetten. De praktijk is immers de beste leerschool en daarom hebben de leerlingen de theorie gelijk toegepast in de praktijk. Gedurende anderhalf jaar hebben ze met enthousiasme gewerkt aan hun fictieve bedrijven. 

De leerlingen hebben dezelfde stappen gezet als echte ondernemers. Het kiezen van een product, het opstellen van een ondernemingsplan, het omschrijven van de doelgroepen, het bepalen van de verkoopprijs en het nadenken over inkoop en verkoop, marketing en promotie. De leerlingen hebben niet stilgezeten. Tijdens de bedrijvenmarkt presenteren de leerlingen vol trots hun bedrijf aan familie, vrienden en geïnteresseerden. Aanwezigen kiezen de beste onderneming van schooljaar 2023/2024. De winnaar ontvangt niet alleen eeuwige roem, maar ook een mooie plaquette die een prominente plek zal krijgen op de afdeling Economie en ondernemen.

De bedrijvenmarkt is geopend vanaf 16.00 tot 17.15 uur. Om 17.15 uur maakt wethouder Esther Heutink-Wenderich van de gemeente Nijkerk bekend welk bedrijf zich de beste onderneming van dit schooljaar mag noemen.

Nogmaals, u bent van harte welkom om het een kijkje te nemen op de bedrijvenmarkt. De bedrijvenmarkt vindt plaats in de aula van het vmbo-gebouw.