Nieuws

Vmbo-leerlingen bezoeken Prins Watersport

02-03-2024
NieuwsVmbo-leerlingen bezoeken Prins Watersport
Vmbo, Profiel Economie en Ondernemen, leerjaar 3

Vmbo-leerlingen bezoeken Prins Watersport

De vmbo-leerlingen uit leerjaar 3, die het profiel Economie en Ondernemen volgen, hebben een bezoek gebracht aan Prins Watersport. Prins Watersport is een watersportbedrijf voor sloepen, tenders en sportboten. Het was in één woord indrukwekkend!

In de imposante megashowroom, die vanaf de snelweg zichtbaar is, werden de leerlingen omringd door een verscheidenheid aan boten, de een nog mooier dan de ander. Voor veel leerlingen was het de eerste keer dat ze zo’n bedrijf vanbinnen zagen, des te mooier is de verrassing over zo’n bedrijf in Nijkerk. We werden hartelijk ontvangen door Colin Versteeg.

Prins Watersport importeert en fabriceert exclusieve sloepen, die zowel aan particulieren als dealers worden verkocht. In de showroom konden de leerlingen boten van verschillende merken bewonderen, van instapmodel tot luxe exemplaren waarvoor je nog flink moet sparen.

Achter de showroom bevindt zich een grote werkplaats waar alle boten vaarklaar gemaakt worden. Ook wordt er een groot zwembad gebouwd waarin de boten kunnen worden getest, zodat ze niet telkens naar het open water hoeven worden gebracht. Daarnaast beschikt Prins Watersport over twee grote loodsen elders in Nijkerk, waar boten tot maar liefst vijf verdiepingen hoog kunnen worden opgeslagen.

Tijdens het bezoek kregen de leerlingen een uitdagende opdracht van Prins Watersport. In de showroom stond een boot waarvoor een nieuw model moest worden ontwikkeld. De leerlingen mochten hun creativiteit de vrije loop laten gaan en per groep vijf punten geven die aan het huidige model verbeterd of toegevoegd konden worden. Het groepje met de beste input heeft nog een leuk vooruitzicht en krijgt een tocht in een snelle boot aangeboden. We zijn benieuwd wie er gaat winnen!

Team Economie en Ondernemen