NieuwsVmbo-leerlingen bezoeken Luitenant-kolonel Tonnetkazerne in ’t Harde

Vmbo-leerlingen bezoeken Luitenant-kolonel Tonnetkazerne in 't Harde

Derde- en vierdejaarsleerlingen van het vmbo met het profiel Economie en ondernemen hebben de Luitenant-kolonel Tonnetkazerne in ’t Harde bezocht.

Het eerste onderdeel was een sportprogramma. Sport is immers een belangrijk onderdeel bij defensie. De leerlingen moesten een parcours afleggen. Er waren samenwerkingsoefeningen, maar ook oefeningen op het gebied van behendigheid en uithoudingsvermogen.

Daarna was er een presentatie over de diverse onderdelen van de landmacht en met name van de vuursteun commando uit ’t Harde. De Luitenant-kolonel Tonnetkazerne in ’t Harde staat met name bekend om de pantserhouwitsers, het zwaarste geschut van de landmacht. Laatst zijn er ook een paar aan Oekraïne geleverd. Na de presentatie kregen de leerlingen ruim de tijd om de pantserhouwitsers te bekijken, zowel van buiten als binnen. Ook was er een mortiereenheid paraat om ons hun uitrusting te laten zien.

Al met al een bijzonder geslaagde dag waarin we een aantal facetten en materieel van de landmacht hebben kunnen bekijken. Wellicht is de landmacht voor een aantal van onze leerlingen een mooie uitdaging…

Team Economie en ondernemen