Nieuws

Vmbo-leerlingen bezoeken Leerhotel Amersfoort

07-09-2023
NieuwsVmbo-leerlingen bezoeken Leerhotel Amersfoort
Profiel Economie en ondernemen

Vmbo-leerlingen bezoeken Leerhotel Amersfoort

De allereerste ‘jasje dasje dag’ voor derdejaars vmbo-leerlingen van het profiel Economie en ondernemen was een groot succes! Op woensdag 6 september vertrokken de leerlingen heel sportief op de fiets naar het Leerhotel in Amersfoort. Het weer werkte mee en de groep was bijna compleet.

Bij aankomst werden ze hartelijk ontvangen door een docent die een boeiende workshop genaamd “Over de Streep” had georganiseerd. De stellingen in de workshop draaiden allemaal om het gebruik van mobiele telefoons en sociale media. Hoe moeten we hiermee omgaan? Wat is wenselijk gedrag? Hoe hoort het? Wat mag op social media en wanneer? De leerlingen waren actief betrokken en als beloning werden ze aan het einde van de sessie getrakteerd op verfrissende drankjes en een lekkere snack.

Na de workshop stonden drie enthousiaste leerlingen van het Leerhotel klaar om de Corlaer-leerlingen op een rondleiding te trakteren. De groepen werden opgedeeld en kregen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het Leerhotel. Ze bezochten de keuken, banqueting, receptie, restaurant en zelfs de hotelkamers, allemaal gerund door de leerlingen van het Leerhotel. Deze leerlingen van het Leerhotel deelden hun kennis en ervaring met de Corlaer-leerlingen, wat de rondleiding des te interessanter maakte.

Al met al was het een leerzame, interessante en gezellige ochtend voor de derdejaarsleerlingen.