NieuwsVmbo-leerlingen bezoeken de Week van de Techniek

Vmbo-leerlingen bezoeken de Week van de Techniek

Ruim 1.300 vmbo-leerlingen uit de regio Amersfoort en omstreken hebben in de week van 3 tot en met 7 oktober meegedaan met de Week van de Techniek. In de Week van de Techniek gingen leerlingen in workshops aan de slag met techniek om zelf te ervaren hoe leuk techniek is. 

De vmbo-leerlingen onderbouw maakten kennis met de brede mogelijkheden van het technische werkveld. In workshops gingen de leerlingen zelf aan de slag met techniek. Onderwerpen zijn onder andere: robotica, logistiek, metaalbewerking, installatietechniek, bouw, autotechniek, zorgtechniek en mixed reality. Zelf doen en ervaren stond centraal.

In de Week van de Techniek konden de leerlingen ontdekken of techniek bij hen past. Het bezoek werd afgesloten met een techniekquiz en de winnaar ging met een prijs naar huis.

Organisatie door T is for Tech

De Week van de Techniek werd georganiseerd door T is for Tech in samenwerking met bedrijven en opleidingen uit de omgeving Amersfoort. Gastlocatie was de Wereld van Techniek waar de hal van Bouwmensen de hele week beschikbaar is. Techniek is namelijk overal en in onze maatschappij niet weg te denken. T is for Tech maakt jongeren in de omgeving Amersfoort enthousiast  voor techniek en technologie. De volgende bedrijven hielpen mee en verzorgden een workshop in de Week van de Techniek: Lomans, Croonwolter & Dros, Unica, Goflex, Bouwmensen, IW Midden, Schildersvakopleiding, Pon, Elma, Iteq, Van Halteren, Havi Logistics, Makecenter, Sectorinstituut Transport en Logistiek, ROC MN, Hoornbeeck College, MBO Amersfoort.