Nieuws

Actief bezig tijdens de Week van de Techniek

10-11-2023
NieuwsActief bezig tijdens de Week van de Techniek
Vmbo, leerjaar 2

Vmbo-leerlingen bezoeken de Week van de Techniek

De Week van de Techniek 2023 zit er weer op en ook dit jaar was het een groot succes. Ruim 400 enthousiaste basisschoolleerlingen en 1.400 nieuwsgierige vmbo-leerlingen hebben de fascinerende wereld van techniek ontdekt en beleefd. Onze vmbo-leerlingen uit leerjaar 2 hebben op donderdag 5 oktober een bezoek gebracht aan de Week van de Techniek in Amersfoort.

In totaal hebben 212 Corlaer-leerlingen verdeeld over twee groepen deelgenomen aan dit evenement. Tijdens deze week hebben de leerlingen niet alleen kennisgemaakt met techniek, maar hebben ze dat ook daadwerkelijk ervaren. Van het programmeren van robots tot het verkennen van virtuele werelden, het leren over autotechniek en zelfs het vliegen met drones; het was een aaneenschakeling van ontdekken, experimenteren en leren, alles in het teken van techniek. Op die manier konden de leerlingen ontdekken of techniek bij hen past. Het bezoek werd afgesloten met een techniekquiz en de winnaar ging met een prijs naar huis.

Bekijk hier de aftermovie.

Organisatie Week van de Techniek

Techniek is overal en niet meer weg te denken in onze maatschappij. T is for Tech maakt jongeren in de omgeving Amersfoort enthousiast voor techniek en technologie. De Week van de Techniek werd georganiseerd door T is for Tech in samenwerking met bedrijven en opleidingen uit de omgeving Amersfoort. Gastlocatie was de Wereld van Techniek waar de hal van Bouwmensen de hele week beschikbaar is.

Dit evenement zou niet mogelijk zijn geweest zonder de onschatbare bijdrage van de gewaardeerde partners uit het bedrijfsleven. De volgende bedrijven hielpen mee en verzorgden een workshop in de Week van de Techniek: MBO Amersfoort, Bouwmensen Amersfoort, IW Midden, ROC Midden Nederland, Sectorinstituut Transport en Logistiek, HAVI, MAKE Center, E&P Opleiding en Advies, ITEQ, Van Halteren Technologies, voestalpine, STYLE CNC Machines, Hoornbeeck College,