Nieuws

Vmbo-leerlingen bezoeken Daimler Buses

29-01-2024
NieuwsVmbo-leerlingen bezoeken Daimler Buses
Vmbo, Economie en Ondernemen leerjaar 3

Vmbo-leerlingen bezoeken Daimler Buses

Woensdag 17 januari hebben de vmbo-leerlingen uit leerjaar 3 met het profiel Economie en Ondernemen het bedrijf Daimler Buses bezocht. Dit bedrijf is als importeur en dealer verantwoordelijk voor de verkoop van Mercedes-Benz en Setra bussen. 

De leerlingen werden hartelijk verwelkomd door een team van vijf personen met heerlijke chocolademelk en koekjes. Ze kregen een korte presentatie over Daimler Buses, een technisch bedrijf met volop mogelijkheden in de techniek en op andere afdelingen. Daarna werd de groep leerlingen in tweeën gesplitst. De ene groep kreeg een rondleiding en informatie over het logistieke proces en de andere groep ging aan de slag met twee opdrachten. Bij de eerste opdracht werden alle kleppen en deuren aan de buitenkant van de bus geopend. De onderdelen waren voorzien van nummer en de leerlingen gingen onderzoeken waar onder andere de motor, de uitlaat, reservewiel en de reservespiegel zich bevonden. Voor de tweede opdracht gingen de leerlingen de bus in. Eén leerling ging achter het stuur, terwijl de rest ging onderzoeken hoe de bandenspanning was. Wat zijn de gevolgen als de bandenspanning niet goed is? Hoe zie je het brandstofverbruik? Wat kost brandstof en hoe kun je besparen? Erg leerzaam!

Aan het einde van het bezoek kreeg iedereen een goodiebag en de uitnodiging om in de toekomst langs te komen. Ze denken graag mee voor een baan(tje), stage of afstudeeropdracht.

Bedankt voor deze leerzame dag en het geweldige ontvangst en begeleiding Michiel van Asten, Marc Dral, Jan-Erik Woudstra, Marjon Kuiper en Mauritz van Leeuwen.