NieuwsVmbo-leerlingen bezoeken autobedrijf Schueler
Vmbo, Economie en ondernemen

Op bezoek bij autobedrijf Schueler

Vierdejaarsleerlingen van het vmbo, profiel Economie en ondernemen, waren woensdag 16 november te gast bij autobedrijf Schueler in Nijkerk. Alle leerlingen ging mee in stijl van ‘jasje-dasje-dag’ en dat werd gelijk gezien.

We zijn ontvangen door Tijs van der Velde en Wim Gudde in de showroom met iets te drinken en iets lekkers. Daarna kregen de leerlingen in het kantoor een presentatie over het autobedrijf. We hebben een indruk gekregen wat autobedrijf Schueler allemaal doet naast de verkoop van auto’s, welke merken ze verkopen en in onderhoud hebben en hoeveel auto’s er per dag komen en gaan. In een bedrijfsfilm konden we zien welke functies er allemaal zijn binnen het bedrijf.

Na de presentatie kregen de leerlingen een rondleiding door de showroom en langs de verschillende afdelingen zoals het magazijn, bij Asca – het schadeherstelbedrijf – en de werkplaats. In de werkplaats mochten de leerlingen een autocheck doen. Iedereen kreeg een standaardformulier en kon aan de slag. Wat is de meterstand? Hoe is het profiel van de banden? Waar zitten de ruitenwissers, de lampen, etc.? Het was een leuke en leerzame middag.

Team Economie en ondernemen