Nieuws

Vierdejaars atheneumleerlingen naar Brugge en Gent

13-06-2022
NieuwsVierdejaars atheneumleerlingen naar Brugge en Gent

Vierdejaars atheneumleerlingen naar Brugge en Gent

Twee weken geleden gingen vierdejaars atheneumleerlingen naar Brugge en Gent. Mevrouw Deurloo, onderwijsassistent havo/atheneum, heeft er een stukje over geschreven.

Naar Brugge en Gent

Op maandag 30 juni vertrokken we om 8.00 uur met een dubbeldekker naar Brugge in Belgiƫ. In Brugge maakten we een prachtige tocht met de rondvaartboot. Een deel van de groep bezocht het museum Historium Brugge. Daarna kregen de leerlingen de tijd om Brugge te verkennen. Er werd flink inkopen gedaan.

Toen werd het tijd om naar het hostel te gaan. Iedereen ging eerst zijn bed opmaken. Omdat het lekker weer was, sprongen drie leerlingen spontaan het water in. Ai ai ai, er lagen allemaal schelpjes op de bodem, dus dat werd eerst bloedende voetjes verzorgen. Daarna gingen we eten. Wat zijn we verwend! Heerlijke aspergesoep en aardappeltjes, warme appelmoes en een gehaktbal met een ei erin. Dat zijn we niet gewend ;-). ’s Avonds was er tijd voor een spel. Die nacht sliepen we goed, sommigen minder goed, en anderen helemaal niet.

De volgende dag gingen we een groepsfoto maken en de bus in om naar zee te gaan. We hebben heerlijk op het strand gewandeld, pootje baden in de zee en gevolleybald. Verschillende leerlingen hadden een elektrische step gehuurd. Na een uur vertrokken we naar Gent. Prachtige stad die we een paar uur konden bekijken. Daarna weer naar huis en om 20.00 uur arriveerden we in Nijkerk.

Mevrouw Deurloo, onderwijsassistent havo/atheneum