NieuwsVerbouwingen in het vmbo-gebouw

Verbouwingen

Toen de leerlingen en medewerkers genoten van hun zomervakantie werd er op het Corlaer College hard gewerkt. In die maanden is er flink verbouwd in het vmbo-gebouw.

De verbouwingen

Op de derde verdieping heeft de het Binask-lokaal een hele make-over gekregen. Het Binask-lokaal is het praktijklokaal waar leerlingen werken aan de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde. Na 20 jaar intensief gebruik was het ook echt nodig. Het profiel Economie & Ondernemen heeft een gedeeltelijke make-over gekregen.

In de aula van het vmbo-gebouw is de vloer vernieuwd en zijn de houten tafels opgeknapt. De muren worden de komende periode geschilderd, zodat de aula na de herfstvakantie weer helemaal is opgefrist. Het was de bedoeling dat er op de hele begane grond in het vmbo-gebouw een nieuwe vloer gelegd zou worden. Helaas waren er leveringsproblemen. De leerlingen lopen daarom de komende tijd op een kale vloer. Zodra de vloeren binnen zijn, zal het in etappes gelegd worden. Nog even geduld dus, maar het wordt prachtig!

Verder zijn er in het techlab aan aantal kiepramen geplaatst, is de beveiligingsinstallatie en brandveiligheidsinstallatie vervangen en is er geluidsisolatie aangebracht in de gymzalen om het gehoor van de collega’s en leerlingen beter te beschermen. Ook hebben de conciërges een eigen werkruimte gekregen.

Havo/atheneum-gebouw

In het havo/atheneum-gebouw zijn er voorbereidingen getroffen voor het creëren van een schoolkantine in de aula, wat al lang een wens is van de leerlingen. We hopen de kantine na de herfstvakantie te kunnen openen. Eind september wordt domein 5/6 opnieuw ingericht worden met beter passend meubilair.