Nieuws

Veiligheidsexpert geeft gastles op vmbo

09-10-2023
NieuwsVeiligheidsexpert geeft gastles op vmbo
Vmbo, profiel Economie en Ondernemen

Veiligheidsexpert geeft gastles op vmbo

In leerjaar 3 hebben de vmbo-leerlingen met het profiel Economie en Ondernemen een eigen onderneming opgezet, variërend van een foodtruck tot een webshop, een B&B en een restaurant en alles daartussenin. In leerjaar 4 konden deze leerlingen kiezen voor het keuzevak Hospitality. Om de leerlingen zich bewust te maken van de veiligheid in hun eigen onderneming is er bij dit keuzevak een veiligheidsexpert uitgenodigd om de basisprincipes van veiligheid en noodprocedures uit te leggen.

Tijdens deze gastles werden diverse belangrijke onderwerpen behandeld, waaronder brandveiligheid, bedrijfshulpverlening (BHV), evacuatie, noodverlichting, ontruimingsoefeningen en risico’s. De veiligheidsexpert bracht praktisch materiaal mee om de leerlingen inzicht te geven in veiligheidsaspecten binnen een onderneming.

De leerlingen waren zeer geboeid en stelden goede gerichte vragen. Ze deden hun uiterste best om zich een voorstelling te maken van veiligheid in hun eigen onderneming en hoe ze de nieuw opgedane kennis kunnen toepassen. Na deze gastles gingen de leerlingen aan de slag met het opstellen van een risicoanalyse, een veiligheidsplan en een vluchtrouteplan voor hun eigen onderneming. Het was mooi om te zien hoe gedreven onze leerlingen aan het werk gingen. Wat een toppers zijn onze leerlingen. Ondernemers in de dop!