NieuwsVeel workshops tijdens de Week van de techniek
Een verslag van Sepp Storm

Veel workshops tijdens de Week van de techniek

Van 3 tot en met 7 oktober 2022 was de Week van de techniek. Leerlingen van middelbare scholen uit de regio Amersfoort konden deze week de wereld van de techniek ontdekken. Het was een week vol plezier. Uiteraard was het Corlaer College ook aanwezig. De leerlingen hadden het erg naar hun zin.

Er waren veel workshops op de TisforTech hotspot in Amersfoort, de centrale plek waar basisschool- en vmbo-leerlingen uit de regio Amersfoort alles over techniek leren. Voor ieder wat wils. De autoliefhebbers konden auto’s controleren. Werken de knipperlichten, koplampen en de ruitenwissers nog wel? Ook voor de mensen met interesse in de zorg was er een workshop. Het was een leuke mix van zorg en techniek tijdens dit tech-event. Ligt je interesse bij behang plakken? Geen probleem, ook daar was een plekje voor. Er waren in totaal twaalf workshops met verschillende onderwerpen en activiteiten.

De leerlingen deden creatief en leuk mee met de workshops. Bij veel workshops kregen de leerlingen een goodiebag mee of een leuk souvenir. Een workshop duurde 20 minuten. Na die twintig minuten konden de leerlingen een nieuw onderdeel kiezen waaraan ze mee wilden doen. Elke workshop was leerzaam, over elk onderdeel leerden de leerlingen veel. Het was dus een leuk en educatief uitje.

Sepp Storm, leerling Corlaer College

Een stukje van profiel Economie en ondernemen

Leerlingen Economie en ondernemen oriënteren zich ook op techniek

Goed voorbereid je toekomst tegemoet! Dat vinden wij als vmbo-docenten van profiel Economie en ondernemen belangrijk. Daar hoort ook een brede oriëntatie op vakgebieden bij die je misschien niet direct verwacht bij het profiel Economie en ondernemen. 

In september en oktober hebben de derdejaarsleerlingen van het vmbo, profiel Economie en ondernemen, de TisforTech Hotspot in Amersfoort bezocht waar zij zich oriënteren op techniek. Op een praktische en laagdrempelige manier zijn zij bezig geweest met programmeren en robotica. Het was leerzaam en interactief. De leerlingen konden zelfstandig een robotauto maken en deze auto geprogrammeerde handelingen laten uitvoeren.

Ook hebben we een rondleiding gekregen bij de School voor Techniek, MBO Amersfoort. We mochten binnenkijken bij de schildersvakopleiding, Bouwmensen en IW Midden (installatie-, elektrotechnische- en koeltechnische opleidingen) en de garage waar de opleidingen voor auto -en fietstechniek zijn.

We zijn ‘s ochtends opgehaald in de mooie busjes van T is for Tech en na afloop weer netjes bij school afgezet.

Vakgroep Economie en ondernemen