NieuwsVeel aanmeldingen voor skiën in Saurerland

Veel aanmeldingen voor skiën in Saurerland

Aan alle tweedeklassers die meegaan met skiën:

Inmiddels is de inschrijvingsprocedure achter de rug en kan ik tot mijn grote vreugde vertellen dat er heel veel leerlingen meegaan. Dit betekent dat we dit jaar vier touringcars nodig hebben om ons naar Duitsland te brengen. Als er sneeuw ligt, gaan we op maandag 20 of dinsdag 21 januari 2020 op weg naar het Sauerland om een dag te skiën. Op welke dag je met je klas precies gaat, wordt in januari bekendgemaakt. Zie het mededelingenbord voor leerlingen.

Niet vergeten!

De zaken die je beslist moet meenemen worden binnenkort in een uitgebreide brief aangegeven. Van belang is dat je over een eigen, geldig reisdocument beschikt. Dit document moet je bij het instappen in de bus laten zien. Dus niet vergeten die dag!

Aandachtspunten

Je gaat mee op basis van vrijwilligheid, maar het is niet vrijblijvend! Daarom naast de bekende schoolregels het volgende: 

  • In de bus moet je zitten met de veiligheidsgordel om. Eventuele rommel doe je in de zakjes naast je stoel.
  • Zowel in Duitsland als terug in Nijkerk wil ik de chauffeurs schone bussen nalaten. Vergeet niet dat we bij hem te gast zijn die dag. Hij wil net als jullie er een leuke dag van maken en dat doen we dus met z’n allen samen.
  • De busreis duurt heen zo’n 3 ½ uur (en terug ook). Dat is best lang, dus neem wat te lezen, eten en drinken mee. Snoep met mate, misselijk in de bus zitten is geen pretje.
  • Het is niet verstandig om dure spullen mee te nemen. Doe je dat toch, dan is dat voor eigen risico.
  • In Duitsland kun je in het restaurant aldaar complete maaltijden en Hollandse snacks kopen, dus neem wat contant geld (euro’s) mee. Het is verstandig om brood te bewaren voor de terugreis in de bus.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je bij ons terecht.

Veel plezier!

C.J. van Someren en N. Brobbel
Organisatoren skiën klas 2