NieuwsVastenactie door Expeditie Vietnam

Vastenactie door Expeditie Vietnam

Expeditie Vietnam heeft 20 februari een vastenactie georganiseerd waarbij je 24 uur niet mocht eten (wat niet iedereen is gelukt). Leerlingen konden zich voor de vastenactie aanmelden en moesten minimaal € 30,- per persoon ophalen bij vrienden, familie en buren. De drie leerlingen die het meest hadden opgehaald, kregen een mooie prijs. De leerlingen die de vasteactie hadden georganiseerd hadden alles goed geregeld. De vastenactie kon beginnen.

Eenmaal op de vastenactie verliep alles volgens plan in het begin en was iedereen ze eigen dingetje aan het doen. Er was ruimte om te gamen, fifa te spelen, dansen of een film te kijken. Om half 9 gingen de gymzalen open en kon er voetbal en hockey gespeeld worden. De gymzalen gingen om half 12 dicht. Daarna moesten de kinderen stil zijn, maar dat waren ze niet.  Uiteindelijk moesten ze om 1 uur echt stil zijn en proberen te gaan slapen voor de kinderen die wilde slapen. Uiteindelijk wou niemand slapen en werd het erg onrustig bij zowel de jongens als de meisjes. Niemand heeft geslapen en we hebben veel moeten letten op de kinderen. Toen het uiteindelijk ochtend was, moesten de kinderen opruimen. Dat verliep soepel, maar bij sommige kinderen waren er kleine motivatieproblemen. Na het opruimen gingen we met zijn allen ontbijten en kregen de kinderen die het meest opgehaald hadden een prijs. Onze eerste prijs was een JBL Box,  de tweede prijs bestond uit twee bioscoopbonnen en de derde prijs bestond uit twee bonnen voor de kantine op school. Daarna was de vastenactie afgesloten.

We hebben een leuke, maar ook zware ervaring gehad. We hebben uiteindelijk een mooi bedrag opgehaald van ruim € 1.000,-!