NieuwsValencia Exchange Week

Valencia Exchange Week

Afgelopen week is heel Atheneum 5 op uitwisseling gegaan naar Valencia. Misschien wel een van de mooiste steden van Spanje. In Valencia kregen we mooie oude gebouwen, maar ook nieuwe architectuur te zien. We kregen heerlijke paella, maar ook een typisch drankje genaamd Horchata waar de smaken nog al over verschillen. De meesten hebben alleen maar leuke dagen gehad, terwijl sommigen het ook wel eens minder leuk hebben gehad. Maar uiteindelijk heeft iedereen kennis kunnen maken met de Spaanse cultuur en zijn tradities en gewoontes.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Valencia begon het avontuur voor iedereen echt. A5C moest nog even rijden naar Burriana terwijl A5A en A5B meteen werden opgehaald door hun uitwisselingspartner. De meesten van ons kwamen terecht in een appartement. In de stad is namelijk niet genoeg ruimte voor vrijstaande- of rijtjeshuizen. In de week die daarop volgde werden veel leuke en actieve dingen gedaan. Op zaterdag was er voor iedereen in Valencia een feest en op zondag was er tijd om leuke dingen te doen met je gastgezin. Velen gingen naar het strand en hebben lekkere paella gegeten.

Vanaf maandag begonnen alle activiteiten met de klassen samen. We hebben de oude binnenstad van Valencia gezien, we zijn samen met de klas uit Burriana naar een groot aquarium geweest in het science park van Valencia, we hebben met de Spanjaarden gefietst door het prachtige park en iedereen kon op donderdag de week afsluiten met een hele middag in de volle zon op het strand. Op woensdagmiddag zijn zelfs een paar leerlingen naar het stadion van Valencia geweest om daar de overwinning van Ajax met eigen ogen te zien. Toch wel heel gaaf om in Spanje te zijn tijdens zo’n wedstrijd en alles eromheen mee te maken. Een groot deel van de Spaanse cultuur is alles rustig aan doen waardoor we vaak en lang hebben moeten wacht zonder een plan of doel, maar omdat je deze momenten met je klasgenoten kon delen was het helemaal niet erg.

Tot slot nog een paar leuke anekdotes: Uren wachten in parkjes en op straathoeken, de hele koude zee, de presentaties voor Spaanse elf-jarigen die verrassend goed Engels konden en de bioscoop waar we op dinsdagmiddag allemaal heerlijk door de film heen geslapen hebben.

Hopelijk heb ik zo een goed beeld kunnen geven van onze uitwisselingsweek (wat betreft Valencia tenminste), naar mijn mening een van de leukste schooluitjes tot nu toe.

Loïs van Hoexum