NieuwsVakantie, eindelijk vakantie! – Inleiding Corlaer Nieuws

Vakantie, eindelijk vakantie!

Voor het Corlaer Nieuws, de nieuwsbrief van het Corlaer College, heeft de heer R. Schaefer (conrector vmbo) een inleiding geschreven. 

Vakantie, eindelijk vakantie!

Vakantie, eindelijk vakantie! Velen kijken uit naar de vakantie. Een intensief jaar met veel verschillende wendingen.

Deze week hebben we de diploma-uitreikingen van de hele school gehad. Iedereen was feestelijk gekleed. En wat is daar allemaal aan voorafgegaan? Voor de ene leerling was het iets vanzelfsprekends en voor de ander is het een enorme uitdaging en inspanning geweest om te slagen. We hebben prachtige resultaten behaald met de school. Deze resultaten zijn voor iedere individu een eigen bewandelde weg. Nogmaals gefeliciteerd voor de geslaagden. Eindelijk genieten en eindelijk naar een vervolgopleiding en eventueel erbij werken.

Het woord ‘eindelijk’ heeft het woord ‘einde’ in zich. Wanneer iets eindigt, begint er ook weer iets nieuws. De vakantie, een nieuwe opleiding, een nieuwe dag. Eindelijk betekent: daar is het nieuwe begin!

Vrijdag 8 juli begint de vakantie. Niets doen, andere dingen doen, een ieder geeft zijn eigen invulling aan de vele weken die voor ons liggen. Wat ik een ieder toewens is rust, diepe rust. Om na zes weken weer lekker van start te kunnen bij ons op school. Het is je van harte gegund. Maak er een mooie tijd van.

Rust is nodig om op te laden of te ontladen
Rust is nodig om alles te vergeten en weer te kunnen concentreren
Rust is nodig
Eindelijk rust

Fijne en gezegende zomervakantie namens alle medewerkers van het Corlaer College.

Ronald Schaefer, conrector vmbo