Nieuws

Vaardigheden voor in het bedrijfsleven

13-02-2023
NieuwsVaardigheden voor in het bedrijfsleven

Vaardigheden voor in het bedrijfsleven

De ondernemingen van de vmbo-leerlingen met het profiel Economie en ondernemen krijgen steeds meer vorm. In het huidige keuzevak Officemanager zijn een aantal leerlingen een openingsevenement voor hun onderneming aan het bedenken. Een dj, hapje en drankje, modeshow of proeverij, het komt allemaal langs.

Zo’n openingsevenement is ook een mooie gelegenheid om te netwerken. Nieuwe klanten ontmoeten of specifieke leveranciers zoeken. We hebben dit gesimuleerd in een netwerkbijeenkomst voor deze leerlingen. In jasje-dasje, met drankje op een formele wijze met elkaar kennis maken en daarnaast middels een gerichte opdracht op zoek naar een bepaalde leverancier. Een juwelier, omdat je op zoek bent naar exclusieve relatiegeschenken, een scooterbedrijf omdat je graag scooters wil voor je medewerkers of een nagelstudio omdat je een schoonheidsbehandeling als beloning voor je medewerkers zoekt. Bedrijven van onze leerlingen, zonder dat ze dit van elkaar wisten.

Het was eerst een beetje onwennig, maar uiteindelijk wisten alle leerlingen de verschillende onderneming te achterhalen. Deze 21-eeuwse vaardigheid gaan ze vast en zeker nog gebruiken in de toekomst!